Tim Kamp Tim Kamp
22/05/2024 19:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2024 19:34

‘De bitcoin koers kan nu doorstijgen naar $90.000’

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'De bitcoin koers kan nu doorstijgen naar $90.000'

Foto: TY Lim/Shutterstock

De recente prijsstijging van bitcoin (BTC) heeft de wereld van crypto in beroering gebracht. Met een stijging van 14% in de afgelopen dagen beschouwen handelaren deze beweging als een serieuze marktstimulans. De verwachtingen worden daarmee ook opgeschroefd. Een analist verwacht dat de prijs kan stijgen tot $90.000 voordat er weer een correctie plaatsvindt.

Bitcoin zwaar onder druk, maar dit is extreem bullish
Bitcoin zwaar onder druk, maar dit is extreem bullish

Ethereum ETF verwachtingen boosten cryptomarkt

De afgelopen dagen stond de crypto-industrie in het teken van de Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Het goede nieuws rondom het beursgenoteerde fonds voor ethereum (ETH) heeft de cryptomarkt een opleving doen genieten.

De gerenommeerde analist Eric Balchunas zei in een X-post dat de Ether ETF nog nooit zo dichtbij is geweest. Hij acht zelfs goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) binnen enkele uren.

“We horen geruchten dat de SEC een ommekeer zou kunnen maken in deze kwestie, wat steeds meer politiek geladen lijkt te worden,” aldus Balchunas.

Ethereum stond wel 18 procent in de plus na de positieve berichtgeving. Ook bitcoin deed mee in de groene cijfers. Met meer dan 10 procent in anderhalve dag steeg de grootste cryptocurrency vrolijk mee.

Advertentie

“Bitcoin gaat naar $90.000 tot $100.000”

Volgens de pseudonieme handelaar ‘Roman’ zijn zowel de fundamentele als technische factoren momenteel gunstig voor bitcoin. Na een noodzakelijke correctie van 21 procent begin deze maand, zien we nu een bullish omkeerpatroon op de prijsgrafiek. Dat stelt de cryptohandelaar aan CoinTelegraph.

“Ik geloof dat dit de ‘real deal market pump’ is, omdat fundamentals en technicals voor samenvloeiing zorgen”, aldus Roman.

Deze ommekeer, geïllustreerd door een ‘spinning top’ kaars aan het einde van de neerwaartse trend, duidt op verdere prijsstijgingen laat Roman weten.

De analist ziet bitcoin pas weer in een periode van consolidatie komen wanneer de all time high met minstent 20 procent is uitgegroeid. Deze hoogste prijs werd neergezet op 12 maart en naderde de $73.000.

Een periode van consolidatie is een fase in de cryptomarkt waarin de prijs van een crypto zich binnen een smal bereik beweegt en geen duidelijke trend vertoont. Dit gebeurt meestal na een sterke stijging of daling, een die bitcoin zojuist gezien heeft.

“Ik denk dat we naar minstens $90.000 tot $100.000 gaan voordat we weer een consolidatieperiode of correctie zien,” verklaarde hij aan het medium.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie