Erik Juffermans Erik Juffermans
19/01/2024 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2024 18:02

De meeste Bitcoin ETF’s zullen niet overleven volgens Grayscale CEO

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF goedkeuring, BlackRock verwacht op deze dag goed nieuws

Foto: Poetra.RH/Shutterstock

Zoals je waarschijnlijk al weet werden eerder deze maand deze maand de Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot ETF’s goedgekeurd en gelanceerd op de beurzen. Elf ETF’s om precies te zijn, waaronder die van Blackrock, ARK en Grayscale. Maar of al deze elf ETF’s het zullen overleven is nog maar de vraag. De CEO van Grayscale denkt in ieder geval van niet.

Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Te veel bitcoin ETF’s

Michael Sonnenshein, de CEO van het investeringsfonds Grayscale, denkt dat er op den duur maar twee of drie Bitcoin ETF’s zullen overblijven. Dit zei hij op 18 januari in een interview met CNBC in Davos, Zwitserland, bij het World Economic Forum. 

“Vanuit ons standpunt, betwijfelen we soms de lange termijn toewijding [van andere uitgevers] voor de asset klasse. Ik denk dat de markt uiteindelijk niet de elf spot producten zal hebben die we momenteel hebben,”

Aldus Sonneshein die dus zegt de toewijding van sommige van de andere ETF uitgevers te betwijfelen. Ook Mati Greenspan van Quantum Economics vindt elf Bitcoin spot ETF uitgevers op lange termijn niet realistisch. Hij denkt dat investeerders in e toekomst het zelf beheren van bitcoin zullen prefereren boven het investeren in ETF’s.

“Voor nu zijn spot ETF’s een goede manier voor sommige portfolio managers om blootstelling aan bitcoin te verkrijgen waar ze dit anders niet zouden hebben. Maar elf ETF’s is flauwekul. Op den duur zal er een consolidatie plaatsvinden, en dit weten ze allemaal. Daarom zijn de commissies zo laag.”

Commissie oorlog onder de uitgevers

Het er is inderdaad een ware commissiestrijd gaande tussen de elf uitgevers. Zo zijn de handelscommissies van het Bitwise ETF met 0,20 procent het laagste. De rest van de commissies liggen op die van Hasdex en Grayscale na allen onder de 0,50 procent. Die van Grayscale is opvallend genoeg het hoogste met 1,5 procent.

Waar de meeste ETF’s dus voor klanten vechten door de commissies naar beneden te drukken lijkt Grayscale zich dus weinig zorgen te maken om weggeconcurreerd te worden. En ze hebben hiervoor een goede reden. Van alle uitgevers heeft Grayscale namelijk de meeste bitcoin in de kas. Grayscale is echter ook de uitgever die sinds de lanceringen de meeste BTC verkocht. 37.497 om precies te zijn.

Krijg gratis inzicht in je crypto winst en verlies

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie