Timo Bult Timo Bult
07/02/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2020 15:45

Deze analist verwacht dat bitcoin (BTC) nog voor de halving naar de $16.000 kan stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze analist verwacht dat bitcoin (BTC) nog voor de halving naar de $16.000 kan stijgen

De crypto-trader en -analist Filb Filb verwacht dat bitcoin (BTC) voor de halving naar de $16.000 kan stijgen. De analist baseert zijn voorspelling op historische prijsbewegingen alsmede zijn technische analyse met behulp van onder andere de Fibonacci Retracement tool.
Filb Filb was een van de analisten die met succes de bodem van de ‘crypto winter’ voorspelde. In oktober 2019 publiceerde hij de linker grafiek in de onderstaande tweet:


In zijn laatste voorspelling die hij in zijn Decentrader-nieuwsbrief schreef, stelt de analist dat bitcoin naar de $15.800 kan stijgen. Hij baseert deze voorspelling op de periode voor de vorige halving, waarin bitcoin naar een tijdelijke piek bij de 78,6% Fibonacci Retracement steeg. Mocht bitcoin dit nu weer doen dan zou dat neerkomen op een high van $15.800:

We kunnen zien dat de pre-halvering uiteindelijke top ongeveer $800 was, of de 78,6% fib retracement. Hoewel de geschiedenis zich nooit herhaalt, maar vaak wel rijmt, zou dit zelfs een top van ongeveer $15.8k opleveren.

De analist licht verder toe dat de situatie op 8 van de 8 tijdsframes die hij in de gaten houdt, er bullish uitziet. Filb Filb noemt de situatie op dit moment ook wel “de heilige graal.”
Gisteren was al te zien dat bitcoin een aantal positieve bewegingen maakte. Zo kon de koers boven de $9.700 pieken en de weerstand bij $9.800 testen. Hiermee komt de psychologische grens van $10.000 steeds iets dichterbij.
Veel andere analisten zijn ook positief over de recente bullish bewegingen. Zo stelt Josh Rager, een bekende analist, dat de trend “officieel” is omgekeerd. Ook Michael Novogratz stelt dat de $10.000 om de hoek staat. Daarnaast verwacht een andere analist, SmartContracter genaamd, dat bitcoin tijdens de volgende bull run de $14.000 kan breken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie