Deze maand is cruciaal voor de trend van de bitcoin koers!

Deze maand is cruciaal voor de trend van de bitcoin koers!

De afgelopen dagen is de koers van bitcoin (BTC) lekker bezig en daardoor zou je bijna vergeten dat bitcoin technisch gezien nog te maken heeft met een bearish trend. Ten opzichte van het hoogtepunt van 2019, toen we bijna de $14.000 kietelden, is de moeder aller cryptocurrencies meer dan 30% gedaald. Nu schijnt januari cruciaal te zijn voor de trend die de bitcoin koers gaat volgen, en dan met name de maandelijkse close van 31 januari.

Voor het eerst, sinds juli vorig jaar, lijkt het erop dat bitcoin deze maand af gaat sluiten met een hogere low. Juli 2019 tot en met december 2019 sloten we namelijk af met een lagere low, waarmee de toon voor een downtrend was gezet.

Of bitcoin deze maand afsluit met een hogere of lagere low moet nog blijken, maar er zijn analisten die vrezen dat de huidige rally slechts een onderbreking is van de bearish trend die zich dit jaar zal voortzetten. Volgens bekend trader DonAlt dienen we koersniveau $9.153 eind deze maand in de gaten te houden. Boven dit niveau verwacht hij dat bitcoin daadwerkelijk uit de bearish trend breekt. Hij legt verder uit:

Als dit een bear markt rally is, dan eindigt dit eind deze maand. Als we te maken hebben met een bull markt rally, dan hoop ik dat je in positie staat. Het gaat leuk zijn om de maandelijkse close te observeren, de dromen van de bears of de bulls vallen dan in duigen.

Advertentie

In minder dan 18 dagen is de koers van bitcoin zo’n 23% gestegen. Als we door de $9.153 schieten, dan betekent dit dat we de maand afsluiten met 27% winst. Mocht bitcoin nog sneller stijgen en bijvoorbeeld de $9.900 op korte termijn testen, dan zal het moeilijk zijn om dat momentum vast te houden tot eind van de maand.

En als bitcoin bullish wordt?

Het blijft natuurlijk leuk om te speculeren over lucratieve scenario’s. Als het bitcoin lukt om een nieuwe duurzame rally te starten, dan is de kans groot dat de koers nieuwe records gaat vestigen. Technisch analist Josh Rager verwacht op de lange termijn koersen van tussen de $75.000 en $85.000. Zo zegt hij:

De volgende piek voor Bitcoin zal niet zo hoog zijn als de meeste mensen denken. Een hoop analisten geven koersen aan van $100k tot $300k en $1M. Een simpele blik op het rendement wijst uit dat het rendement iedere cycle daalt met 20%. Vandaar dat ik denk dat de nieuwe records tussen $75k en $85k zullen liggen.

Benieuwd naar de visie van onze analisten? Mis dan niet de laatste wekelijkse analyse van David en de analyse van Michiel!

Wil jij nou koersupdates, trading signals en uitleg ontvangen én meediscussiëren? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor onze members-omgeving en probeer onze exclusieve content 30 dagen gratis.


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met ons en onze leden meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.449,63 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.377,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.411,94 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.440,96 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.448,75 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.459,54 Kopen
Laatste nieuws