Ivo Melchers Ivo Melchers
11/12/2022 19:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2022 19:27

Deze week kan bitcoin prijs volatiel worden door dit nieuws

Nieuws
Deze week kan bitcoin prijs volatiel worden door dit nieuws

Foto: FabrikaSimf/Shutterstock

Dinsdag en woensdag zijn belangrijke dagen voor bitcoin (BTC) en de algehele crypto-industrie. Op dinsdag zal Sam Bankman-Fried (SBF), ex-CEO van het failliete FTX, deelnemen aan de hoorzitting van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en getuigen over de ineenstorting van zijn imperium.

Ook zal de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank, op dinsdag de maandelijkse resultaten van de Consumer Price Index (CPI) bekendmaken. Op woensdag zal de Federal Reserve de nieuwe Amerikaanse rente bekend maken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoorzitting FTX

Vorige maand werd aangekondigd dat het US House Financial Services Committee dat het een hoorzitting zou gaan houden om het fiasco rondom FTX te onderzoeken. De commissie had uitgesproken dat het verwachtte te horen van betrokken individuen en partijen waaronder SBF, Alameda Research en Binance.

SBF had eerst aangegeven dat hij wellicht niet op zou komen dagen tijdens deze hoorzitting, omdat hij nog bezig zou zijn met ‘’leren en beoordelen’’. Echter had Maxine Waters, de voorzitter van de Financial Services Committee, geëist dat de voormalig CEO van FTX aankomende dinsdag aanwezig zal zijn.

SBF had in een tweet laten weten dat hij nog steeds geen toegang heeft tot veel gegevens over zijn bedrijven. Volgens hem kan hij hierdoor niet zo behulpzaam zijn als hij eigenlijk zou willen.

Het is te hopen dat de hoorzitting informatie boven tafel kan brengen over wat er allemaal achter de schermen is gebeurd bij FTX wat uiteindelijk tot het faillissement heeft gezorgd.

Advertentie

Belangrijk voor bitcoin: Federal reserve beslissing

De afgelopen maanden stonden in het teken van stijgende rentes en een trendommekeer zal nog even op zich moeten wachten. Dinsdag zullen de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten bekend worden gemaakt en deze zullen een grote invloed uitoefenen op het rentebesluit van woensdag. De laatste vier vergaderingen koos de Fed voor een renteverhoging van 0,75 procentpunt, maar op dit moment wordt een verhoging van 0,5 procentpunt verwacht.

Vorige maand kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de CPI lager uitviel dan verwacht. De koers van bitcoin en vele andere cryptocurrencies reageerden logischerwijs positief op deze resultaten. Momenteel handelt de koers van bitcoin al een tijdje vrij stabiel rond de $17.000, maar daar lijkt snel een einde aan te gaan komen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie