Timo Bult Timo Bult
08/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2019 06:00

Dit is waarom bitcoin (BTC) steeds aantrekkelijker wordt voor burgers van Hong Kong en India

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is waarom bitcoin (BTC) steeds aantrekkelijker wordt voor burgers van Hong Kong en India

Bitcoin (BTC) kan om verschillende redenen veel waarde bieden, zo stelt Anthony Pompliano tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box. Op Twitter stelt hij daarnaast dat deze verschillende redenen zeker nu belangrijk zijn voor inwoners van Hong Kong en India.

Bitcoin is verschillende dingen voor verschillende mensen.
Wanneer je je zorgen maakt dat je activa in beslag worden genomen of ontoegankelijk voor worden gemaakt, wordt het feit dat BTC niet in beslag genomen kan worden zeer aantrekkelijk.
Dit aspect van Bitcoin is recentelijk belangrijk geworden voor meer dan 1 miljard mensen in India en Hong Kong.


Pompliano stelt in het interview er zeker van te zijn dat mensen uiteindelijk voor bitcoin zullen kiezen. Dit zullen zij doen om de volgende redenen:

Ik geloof uiteindelijk dat mensen zullen kiezen voor iets dat niet kan worden gemanipuleerd, niet kan worden aangevallen, niet is te censureren, enz. En dus denk ik dat mensen zullen doorgaan – langzaam in het begin – maar na verloop van tijd meer en meer mensen zullen een valuta kiezen waar de overheid geen controle over heeft.

Het is vooral het feit dat bitcoin niet in beslag genomen kan worden en altijd toegankelijk is dat aantrekkelijk is voor inwoners van Hong Kong en India. Gisteren kon op Crypto Insiders gelezen worden dat bitcoin tegen een premium wordt verkocht in Hong Kong nadat het handelsvolume in het land piekte. De reden hiervoor is waarschijnlijk de aanhoudende onrust in het land als gevolg van China dat steeds meer macht uitoefent op het land.
In India is een crisis aan de gang naar aanleiding van de PMC Bank die 21.000 frauduleuze bankrekeningen zou hebben aangemaakt om leningen te verdoezelen. De bank heeft 900.000 klanten waarvan een groot deel nu zijn geld van de rekeningen van de bank probeert te halen. De centrale bank van het land van India, de Reserve Bank of India (RBI) heeft als reactie een limiet ingesteld op de opnames bij de bank.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie