Home Nieuws Bitcoin nieuws Een huis kopen met Bitcoin is logisch: Shark Tank belegger Barbara Corcoran

Een huis kopen met Bitcoin is logisch: Shark Tank belegger Barbara Corcoran

- Advertentie -

Investeerder en ster van tv-programma Shark Tank, Barbara Corcoran heeft beweerd dat het kopen van een huis met Bitcoin (BTC) de toekomst is. Haar uitspraken komen op een moment dat de marktwaarde van cryptocurrency al een tijdje aan het kelderen is en de sector met harde kritiek vanuit meerdere hoeken te maken heeft.

In een recent interview met Money heeft Corcoran aangegeven dat het kopen en verkopen van een huis met cryptocurrency heel logisch en ideaal is voor onroerend goed. “Ik ben heel optimistisch, omdat het op de lange termijn uitermate geschikt is voor vastgoedtransacties”, hield ze vol.

De ster van Shark Tank, die haar fortuin maakte als makelaar in New York, is er van overtuigd dat het gebruik van Bitcoin bij woningverkopen in de komende jaren een veel voorkomend fenomeen zal worden.

Peer-to-peer eigenschap

Corcoran gelooft dat dit tot stand zal komen als het resultaat van het peer-to-peer karakter van Bitcoin, wat extra kosten bespaart en meer privacy creëert. “Het is peer-to-peer, zonder een centraal iets, en dat is waarom het zo krachtig is. Het belangrijkste idee is om de tussenpersoon te elimineren”, benadrukt Corcoran.

In feite werden veel mensen aangetrokken door de zogenaamde “cryptoshere” als gevolg van de peer-to-peer eigenschap die de derde partij uit alle transacties wegneemt. Wat betreft privacy bij een financiële transactie, die veel mensen als vanzelfsprekend beschouwen, wordt dat verstevigd verstevigd door cryptocurrency.

Bitcoin zal banken vervangen

Een ander opvallend punt dat de succesvolle onderneemster naar voren bracht in het interview, is de op handen zijnde veroudering van het banksysteem als gevolg van cryptocurrencies. Ze voorspelde dat in een decennium de banken weg zijn als hun activiteiten niet worden gewijzigd:

Ik verwacht echt niet dat banken over tien jaar nog zullen bestaan, tenzij ze hun model wijzigen. Ik zie niet in waarom ze nog nodig zouden zijn als Bitcoin gaat doen, wat ik geloof dat het gaat doen.

Het hebben van je bankrekening op je smartphone, PC of tablet is iets waarvan veel experts volhouden dat het een bedreiging voor het traditionele financiële en bancaire systeem vormt. Meer nog, wordt het beschouwd als een uniek middel om je eigen financiën te beheren.

Er zijn wel uitdagingen

Ook al is Corcoran zeer optimistisch over de toekomst van cryptocurrencies en vastgoed in de komende jaren, denkt ze toch dat er een aantal uitdagingen mee gepaard zullen gaan.

Ze illustreerde dat het ontbreken van een verzekering en beoordeling in een peer-to-peer-transactie, voor veel mensen verontrustend is. Bovendien baat de beruchte volatiliteit van cryptocurrency enige zorgen. Corcoran:

Ik kan het ermee eens zijn dat een huis $3 miljoen waard is, maar als de volgende donderdag Bitcoin gekelderd is en de BTC voor het huis nog maar $2 miljoen waard is, is die overeenkomst van $3 miljoen nutteloos.

Ongeacht haar enthousiasme voor cryptocurrency, denkt de vastgoedmakelaar (ooit begonnen als serveerster) niet dat crypto iets voor haar is. Dit schreef ze toe aan haar neiging om dingen als creditcards en mobiele telefoons altijd kwijt te raken.

Maar alsnog denkt de miljonair, die nog altijd economy class vliegt, dat het “internet of money” deze knelpunten kan doorstaan en dat de antagonisten zichzelf voor het hoofd zullen slaan voor het missen van kansen. “De grote jongens die de markt controleren zijn altijd de laatste jongens die de trein zien aankomen”, merkte ze op.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.129,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.170,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.184,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.264,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.413,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...