Timo Bult Timo Bult
24/03/2019 19:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2019 19:17

Eerste BTC-geldautomaat in Dubai 24 uur na installatie weer weggehaald

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Dubai’s eerste bitcoin-geldautomaat ooit is 24 uur na installatie weer weggehaald. De geldautomaat stond in het Rixos Premium Hotel dat eigendom is van het bedrijf Amhora. Het bedrijf meldt echter dat de verwijdering tijdelijk is, en dat de automaat snel weer terug wordt gezet.
Volgens het lokale nieuwssite LovingDubai werd de bitcoin-geldautomaat weggehaald door de autoriteiten. Er zouden namelijk zorgen bestaan rondom het Know-Your-Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML)-beleid dat Amhora toepast.
De installatie van de BTC-geldautomaat werd eerder nog uitgebreid aangekondigd op het Twitterkanaal van het bedrijf. Het was de eerste geldautomaat van zijn soort in Dubai waar mensen gemakkelijk BTC konden kopen met fiat-valuta. Het kopen van de bitcoins was zeer gemakkelijk aangezien er verder geen vragen werden gesteld aan de klanten.
https://twitter.com/amhora_com/status/1107923103387127808
Ondanks het feit dat Amhora claimt dat het een vergunning van het Department of Economic Development had voor de geldautomaat, werd het na 24 uur in het 5-sterren hotel te hebben gestaan weggehaald door de autoriteiten. Amhora zegt op Twitter dat het tegen een aantal problemen aanliep op het gebied van het eerder genoemde KYC- en AML-beleid.
Amhora zou nu bezig zijn om alsnog aan de eisen te voldoen om uiteindelijk de bitcoin-geldautomaat weer in het hotel neer te kunnen zetten. Het is niet duidelijk wanneer dat precies zal gebeuren.
Steeds vaker zijn BTC-geldautomaten terug te vinden in het straatbeeld. Volgens Cointatmradar zijn er nu wereldwijd meer dan 4.400 bitcoin-geldautomaten geïnstalleerd. Volgens diezelfde website zijn er in Nederland zo’n 25 geldautomaten te vinden, waarvan de meeste in Amsterdam staan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie