Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Eerste BTC-geldautomaat in Dubai 24 uur na installatie weer weggehaald

Dubai’s eerste bitcoin-geldautomaat ooit is 24 uur na installatie weer weggehaald. De geldautomaat stond in het Rixos Premium Hotel dat eigendom is van het bedrijf Amhora. Het bedrijf meldt echter dat de verwijdering tijdelijk is, en dat de automaat snel weer terug wordt gezet.

Volgens het lokale nieuwssite LovingDubai werd de bitcoin-geldautomaat weggehaald door de autoriteiten. Er zouden namelijk zorgen bestaan rondom het Know-Your-Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML)-beleid dat Amhora toepast.

- Advertentie -

De installatie van de BTC-geldautomaat werd eerder nog uitgebreid aangekondigd op het Twitterkanaal van het bedrijf. Het was de eerste geldautomaat van zijn soort in Dubai waar mensen gemakkelijk BTC konden kopen met fiat-valuta. Het kopen van de bitcoins was zeer gemakkelijk aangezien er verder geen vragen werden gesteld aan de klanten.

Ondanks het feit dat Amhora claimt dat het een vergunning van het Department of Economic Development had voor de geldautomaat, werd het na 24 uur in het 5-sterren hotel te hebben gestaan weggehaald door de autoriteiten. Amhora zegt op Twitter dat het tegen een aantal problemen aanliep op het gebied van het eerder genoemde KYC- en AML-beleid.

Amhora zou nu bezig zijn om alsnog aan de eisen te voldoen om uiteindelijk de bitcoin-geldautomaat weer in het hotel neer te kunnen zetten. Het is niet duidelijk wanneer dat precies zal gebeuren.

Steeds vaker zijn BTC-geldautomaten terug te vinden in het straatbeeld. Volgens Cointatmradar zijn er nu wereldwijd meer dan 4.400 bitcoin-geldautomaten geïnstalleerd. Volgens diezelfde website zijn er in Nederland zo’n 25 geldautomaten te vinden, waarvan de meeste in Amsterdam staan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.114,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.126,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.156,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.201,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.287,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.114,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.126,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.156,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.201,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.287,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...