Rico Engelbarts
06/10/2018 11:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 10:01

Element Group: Waarom de Bitcoin (BTC) markt op het moment vrij saai is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De laatste paar weken op de crypto markt waren enigszins saai te noemen. Zo was de volatiliteitsindex van Bitcoin (BTC) eerder dit jaar rond januari 8,04%, waar het de afgelopen 3 maanden maar rond de 2,71% was. Volgens Element Group is dit een teken dat BTC net voor het vierde kwartaal haar energie heeft verloren.
In een rapport van vorige week legt Element Group uit waarom dit precies het geval kan zijn. Een van de redenen die het rapport noemt is het uitstellen van een BTC ETF besluit door de Amerikaanse SEC rond 20 September.
Andere mogelijke redenen zijn dat de markten eindelijk BTC adopteren als een middel van waardeopslag (MvW) of dat het koersvormingsmechanisme van BTC efficiënter wordt, aldus Element Group analyst Thejas Nalval. Echter liet de analist hierbij ook weten dat de MvW theorie een interessante, maar ook voorbarige theorie is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC besluit

Dit jaar heeft de SEC al zo’n 10 BTC ETF’s geweigerd, voornamelijk rond augustus. Het enige ETF voorstel waar op dit moment nog een ei over gelegd moet worden is de VanEck SolidX ETF. Het besluit hierover had plaats moeten vinden in september maar werd toen uitgesteld. BTC maakte toendertijd een kleine verkoopronde mee, maar begon al snel weer te stijgen. Volgens het rapport heeft de uitstelling een nogal saaie markt ten gevolge gehad.
De SEC kan een ETF-beoordeling maximaal 240 dagen uitstellen. Op 8 augustus had het al een uitstel van 45 dagen aangekondigd, waardoor het besluit op 30 september genomen zou moeten worden. Met het recente uitstel is de verwachting nu echter dat het hoge woord er pas rond februari 2019 uit is.
Element Group voegde hier ook een waarschuwing aan toe door te vermelden dat de VanEck SolidX ETF wel de laatste mogelijkheid is voor een BTC ETF op de korte termijn. Er zijn op dit moment namelijk geen andere ETF voorstellen, dus een volgend besluit kan nog meer dan twee jaar op zich laten wachten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie