Thom Derks Thom Derks
14/11/2022 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2022 11:00

Elon Musk: Bitcoin zal overleven, maar het kan een lange winter worden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Elon Musk: Bitcoin zal overleven, maar het kan een lange winter worden

Foto: Vectorfarmer/Shutterstock

Miljardair en Tesla CEO Elon Musk staat bekend als een groot liefhebber van dogecoin (DOGE), maar ook als iemand die zowel bedrijfsmatig als persoonlijk investeerde in bitcoin (BTC). Temidden van al het drama omtrent FTX, schijnt ook Musk zijn licht op de industrie. “Bitcoin zal overleven, maar het kan een lange winter worden”, zo laat hij weten via Twitter.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Heeft Musk plannen met bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk of Musk plannen heeft voor bitcoin met Twitter. In principe zou het Lightning Network een manier kunnen zijn om betalingen op Twitter naar een hoger niveau te tillen. Het gave aan bitcoin op het Lightning Network is dat je praktisch gratis micro-betalingen kunt doen.

Zo is het met het uitdelen van een ‘like’ of een ‘retweet’ bijvoorbeeld mogelijk om wat satoshi’s toe te voegen. Hiermee kan je een leuke extra laag aan Twitter toevoegen en is het op een manier om de adoptie van bitcoin een boost te geven. Het lijkt erop dat Musk een aanhanger van bitcoin is, dus we kunnen het niet helemaal uitsluiten, al heeft hierover niks gezegd.

Advertentie

Musk noemt natuurlijk ook dogecoin

Uiteraard komt in hetzelfde draadje op Twitter ook dogecoin voorbij, het project waar Elon Musk vooral een grote voorliefde voor heeft. Musk is een groot fan van memes en daar past dogecoin natuurlijk het beste bij.

Na zijn uitspraak over bitcoin, vraagt iemand aan Musk met een knipoog of hij ‘doge’ verkeerd gespeld heeft. Waarop Musk reageert met de woorden: “dat is vanzelfsprekend.” Daarmee geeft de miljardair aan dat hij van mening is dat het overleven van dogecoin voor zich spreekt.

Toen Musk Twitter overnam, zorgde dat voor een enorme stijging van dogecoin. Vervolgens shorte hij echter de ontwikkeling van een crypto-wallet op Twitter op waardoor de DOGE koers weer een in rap tempo daalde.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie