Timo Bult Timo Bult
31/08/2021 07:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 07:47

Ethereum even deflationair, PlanB ziet lage bitcoin transactiekosten en whales liggen op de loer!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum even deflationair, PlanB ziet lage bitcoin transactiekosten en whales liggen op de loer!

Foto: leksiv/Shutterstock

Terwijl de markt grotendeels rood kleurt, op een paar uitzonderingen na, zijn er op Twitter weer een aantal interessante tweets te vinden. In dit artikel zetten we een aantal van die tweets op een rij, met deze keer tweets over Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en de bitcoin koers!

Bullish voor Bitcoin: grote bank verwacht verdubbeling Amerikaanse schuld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ethereum (ETH) deflationair door NFT-gekte?

Te beginnen met een tweet van Pentoshi. Hem viel op dat ethereum even deflationair werd, wat inhoudt dat er meer ETH werd vernietigd dan er werd aangemaakt. Sinds de recente London update wordt het basistarief voor transacties vernietigd. Zodra er meer mensen gebruikmaken van het netwerk, gaat deze basisvergoeding automatisch omhoog en daarmee de hoeveel ethereum die wordt vernietigd. Hoewel dit bij ETH 2.0 voor een deflationaire cryptocurrency zal zorgen, is dat met het huidige netwerk nog niet aan de orde. Toch zorgde de NFT-gekte dat dit wel even het geval was.

https://twitter.com/Pentosh1/status/1432440031092875265

Advertentie

Bitcoin (BTC) vraag is laag, maar is dat direct slecht nieuws?

Dan een tweet van de bekende Nederlandse analist PlanB. In een tweet laat hij zien dat de transactiekosten op Bitcoin sinds deze zomer opvallend laag zijn. Je kan dit interpreteren als een gevolg van een lage vraag op het Bitcoin-netwerk. PlanB legt uit dat dit waarschijnlijk anders ligt. Volgens hem heeft het te maken met de integratie van Segwit door een grote exchange (hij wil niet zeggen welke, maar wij hebben een vermoeden) waardoor deze exchange nu efficiënter transacties verwerkt en dus minder van het netwerk vraagt.

“Bitcoin fees (blauwe lijn) zijn sinds deze zomer laag. Dit komt niet door lage transacties (lage vraag naar blockspace), maar omdat een grote exchange (ik zal niet zeggen welke) eindelijk segwit-transacties heeft geïmplementeerd. Segwit-adoptie (gele lijn) is nu ~80%. Verwacht dat de kosten laag blijven.”

Coinbase zet grote stap om Bitcoin betalingen makkelijker te maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin whales liggen op de loer

Tot slot een tweet van de on-chain analist Will Clemente. Nu de bitcoin koers wat aan het zakken is, ziet Clemente dat de koers een niveau nadert waar veel whales op de loer liggen. Gaat deze impuls zorgen voor een stuiter terug richting het $50.000-gebied? We gaan het vandaag zien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie