Kevin Schijven Kevin Schijven
04/11/2021 09:47 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2021 09:47

Ethereum, solana, polkadot en meer scoren nieuwe ATH’s, terwijl bitcoin consolideert en shiba inu flink zakt

Nieuws
Ethereum, solana, polkadot en meer scoren nieuwe ATH's, terwijl bitcoin consolideert en shiba inu flink zakt

Foto: leksiv/Shutterstock

De ‘retail FOMO,’ oftewel de angst om de boot te missen onder particuliere investeerders, omtrent zogenaamde meme coins lijkt wat afgekoeld te zijn. Een aantal grote altcoins namen de afgelopen 24 uur vooral het voortouw en meerdere nieuwe all-time highs (ATH’s) werden gisterenavond en afgelopen nacht bereikt. De totale marktkapitalisatie kwam gisterenavond even rond het record van $2,898 biljoen uit, maar de cryptocurrency markt begint vanochtend lichtjes rood te kleuren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin

Zoals verwacht volgde bitcoin (BTC) gisteren toch ongeveer hetzelfde patroon als anderhalve week geleden. Bitcoin piekte dinsdagavond rond $64.000 net als op maandag 25 oktober. Vervolgens zakte bitcoin terug naar $63.000, kon daar wederom niet aan vasthouden en dipte, net als toen, vervolgens naar $62.000.

Ditmaal maakte de koers wel een sterkere bounce terug omhoog, maar toch was ditmaal de weerstand rond $63.500 al te groot. Bitcoin corrigeerde weer naar $63.000 en vervolgens weer naar $62.000. Op het moment van schrijven dipt bitcoin zelfs even naar $61.500.

Er was even hoop dat bitcoin op het punt stond eindelijk weer uit te breken. De kans bestaat alsnog dat dit in de komende dagen kan gebeuren, maar het begint er steeds meer op te lijken dat het nog even langer op zich zal wachten. Het is zeer mogelijk dat we zelfs eerst een pullback zien terug naar $60.000, $58.000 of zelfs $55.000.

Vooralsnog lijkt de kans het grootst te zijn dat bitcoin nog even in dit bereik consolideert. De dominantie van bitcoin zakt vandaag naar 41%. Desondanks zien de on-chain gegevens er positiever uit dan ooit. Investeerders accumuleren nog altijd en ook het Lightning Network blijft alsmaar groeien:

Advertentie

Altcoins

Toen bitcoin gisteren naar $63.500 piekte, schoot ook ethereum (ETH) weer even flink omhoog. Ether schoot zelfs naar een nieuw record. Om 8 uur gisterenavond bereikte de ether koers een ATH van ongeveer $4.675. Sinds die piek is ether echter aan het corrigeren en de koers daalde afgelopen nacht flink omlaag. Ether komt vanochtend bij $4.500 uit, maar lijkt hier wellicht support te vinden. Als de koers hier een higher low kan vormen, dan kan ether zijn rally wellicht snel hervatten.

Toch was het weer solana (SOL) die afgelopen nacht de show stal. De SOL koers maakte gisterenavond weer een flinke sprong en kwam rond 2 uur vannacht bij $245 uit, ook een nieuwe ATH. Ook SOL lijkt voor nu goed stand te houden rond $240 wat zou kunnen beteken dat zijn rally weer snel doorzet.

Datzelfde zien we terug bij polkadot (DOT). De DOT koers schoot eerder op de avond al flink omhoog en piekte rond 8 uur gisterenavond met een nieuwe ATH van $54,8. Ook houdt DOT vooralsnog stand boven $52 wat wellicht een verdere stijging kan betekenen.

Cardano (ADA) steeg gisterenochtend ook even hard, piekte rond het middaguur bij $2,13, maar kelderde toen flink. Afgelopen nacht bleef ADA dalen en de koers komt vanochtend bij $2,01 uit, een daling van 5,6%.

Ook dogecoin (DOGE) zakt met zo’n 4,5% omlaag van $0,276 naar $0,263. Shiba Inu (SHIB) daalt zelfs nog een stuk harder. SHIB daalde met maar liefst 18% gisteren en kwam afgelopen nacht bij $0.00005352 uit. Vervolgens kon de SHIB koers gedurende nacht iets herstellen naar $0.00005692. Toch valt SHIB uit de top 10 grootste crypto en zakt de marktkapitalisatie weer onder die van dogecoin en usd coin (USDC). Had dit er iets mee te maken?

Vlak daaronder zien we avalanche (AVAX) weer flink stijgen. De AVAX koers staat 10% in de plus en bereikte vanochtend nog een nieuwe ATH van $80,55. Toch hebben we nog hardere stijgers op de markt. OMG Network schiet momenteel hard omhoog en staat 11% in de plus. Axie Infinity (AXS) is weer aan het stijgen en staat 17% in de plus. Holo (HOT) en telcoin (TEL) staan zelfs 20 en 30% in de plus. IoTeX is de hardste stijger vandaag met bijna 100% (!). IOTX stormt weer de top 100 en bereikte zojuist nog een nieuwe ATH van $0,1769.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie