Ivo Melchers Ivo Melchers
14/10/2023 10:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2023 20:11

Europees eiland zet Bitcoin stap om innovatie te bevorderen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Europees eiland zet bitcoin stap om innovatie te bevorderen

Foto: prosIgn/Shutterstock

Madeira, een eilandengroep en autonome regio van Portugal, staat sinds vorig jaar hoog aangeschreven bij bitcoin (BTC) fanaten. Ongeveer anderhalf jaar geleden werd namelijk bekdengemaakt dat bitcoin niet onderhevig zou zijn aan belasting op persoonlijke vermogenswinst. Nu zet Madeira wederom een stap die door Bitcoiners zal worden geprezen.

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin zakencentrum voor innovatie

De president van de regionale regering van Madeira, Miguel Albuquerque, heeft namelijk plannen aangekondigd om een Bitcoin-zakencentrum op te richten om innovatie in de regio te bevorderen.

Het nieuws werd gisteren naar buiten gebracht op de tweede dag van ‘Bitcoin Amsterdam’, de grootste Bitcoin-conferentie in Europa. Om precies te zijn werden de plannen onthuld tijdens een informeel gesprek bij het haardvuur met de Servische prins Filip Karađorđević.

Tijdens het gesprek deelde Albuguerque zijn visie voor Madeira als een toekomstige hub voor crypto en blockchain technologie.

Volgens Albuquerque is het idee voor het Bitcoin-zakencentrum begonnen met een groep hardwerkende professionals. Hij benadrukte bovendien dat het initiatief open staat voor iedereen die wil deelnemen aan het bevorderen van Bitcoin-innovatie.

Prins Filip sprak zijn enthousiasme uit voor de omarming van Bitcoin door Madeira. Hij noemde Bitcoin ”een technologie voor de toekomst”. Ook vergeleek hij het met een ‘’open en veilig protocol, vergelijkbaar met het internet’’. Prins Filip is een groot voorstander van Bitcoin en is actief betrokken geweest bij het wereldwijd informeren van wetgevers over de voordelen van Bitcoin-adoptie.

Advertentie

Bitcoin belastingvoordelen

Tijdens de ‘Bitcoin 2022’ conferentie in Miami, die op 6 tot en met 9 april 2022 plaatsvond, kondigde Albuquerque aan dat Madeirenses geen vermogenswinstbelasting hoeven te betalen over hun bitcoin-investeringen. Op het podium verklaarde hij destijds zijn grootse vertrouwen in een rooskleurige toekomst voor Bitcoin.

Veel landen beschouwen bitcoin als ‘eigendom’ in plaats van ‘valuta’, wat ervoor zorgt dat investeerders vermogenswinstbelasting moeten betalen bij de verkoop ervan.

De stap van Madeira is een duidelijke boodschap dat BTC en Bitcoiners met open armen worden verwelkomt op de exotische bestemming.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie