Gijs Ooijen Gijs Ooijen
21/03/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 19:30

Experts positief over bitcoin na Fed-injectie van $300 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Experts positief over bitcoin na Fed-injectie van $300 miljard

Bitcoin grafiek op Coinbase

In de afgelopen tijd zijn er verschillende voorspellingen gedaan over de toekomst van Bitcoin (BTC) in relatie tot de recente injectie van $300 miljard van de Federal Reserve in de banksector. CEO Jack Mallers van Strike en BitMEX mede-oprichter Arthur Hayes hebben beiden voorspeld dat de prijs van bitcoin zal stijgen als gevolg van deze gebeurtenis.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Bitcoin zal stijgen door Fed-injectie en hoge inflatie VS’

Volgens Jack Mallers, de CEO van Strike, gaat Bitcoin weer flink stijgen na de aankondiging van de injectie $300 miljard door de Federal Reserve in de banksector. Mallers denkt dat de Amerikaanse dollar een periode van hoge inflatie tegemoet gaat, waardoor bitcoin alleen maar meer waard zal worden. Dit komt doordat bitcoin een vast aanbod heeft, terwijl de dollar dat niet heeft. Mallers denkt dat mensen daarom zullen kiezen om hun vermogen te beschermen door te investeren in Bitcoin, aangezien dit volgens hem een veiligere optie is dan de dollar.

Data ook erg positief

Glassnode, een bedrijf dat on-chain analyse doet, meldt dat Bitcoin weer terug is in het vroeg bullmarktgebied. Dit betekent dat er toenemende activiteit is van investeerders en dat er weinig langetermijninvesteerders zijn die hun winst willen nemen. Dit is een goed teken voor bitcoin en kan betekenen dat de prijs mogelijk nog verder zal stijgen.

BitMEX mede-oprichter Arthur Hayes heeft soortgelijke voorspellingen gedaan als Mallers voor de prijs van bitcoin. Hij beweert dat het nieuwe programma van de Federal Reserve zal leiden tot “oneindig geld printen”. Dit kan uiteindelijk leiden tot een hoge inflatie, wat de waarde van de dollar zal verminderen. Hayes denkt dat mensen daarom zullen kiezen om hun vermogen te beschermen door te investeren in bitcoin, omdat het een betere optie is dan de dollar.

Kortom, verschillende experts in de industrie zijn het erover eens dat bitcoin kan profiteren van een injectie van de Federal Reserve en de mogelijke hoge inflatie van de dollar. Dit kan ertoe leiden dat meer mensen bitcoin gaan zien als een betere investeringsmogelijkheid dan de dollar.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie