Ivo Melchers Ivo Melchers
30/07/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2023 07:00

Fonds deelt gratis bitcoin uit aan ontwikkelaars

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Rovsky

Er is geen centrale entiteit dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het Bitcoin (BTC) netwerk. Bitcoin is open-source, wat betekent dat de broncode openbaar beschikbaar is. Iedereen is in theorie in staat om aan het netwerk te sleutelen en bij te dragen aan de ontwikkeling ervan. De Human Right Foundation (HRF) deelt nu bitcoins uit om zo het netwerk tot een hoger niveau te tillen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin beloning

De HRF is een non-profit organisatie dat zich richt op het bevorderen en beschermen van mensenrechten. De organisatie gaat nu tien afzonderlijke beloningen uitgeven, elk ter waarde van twee bitcoin, in een poging om het gebruik van Bitcoin en het Lightning Network gemakkelijker en meer privé te maken.

De HRF is van mening dat met name Bitcoin een manier zou kunnen zijn om gedecentraliseerde overheidscontrole over geld af te wenden.

De organisatie zal inzendingen voor alle tien beloningen delen met externe industrie-experts om hun nauwkeurigheid en werkbaarheid te verifiëren. De HRF accepteert aanvragen tot 31 december 2024. Alle niet-opgeëiste premies komen terug in de schatkist van het Bitcoin Development Fund van de HRF, een donatiepool dat in 2020 werd gelanceerd.

De premies zijn sterk gericht op privacy, weerstand tegen censuur en zelf-soevereiniteit, waardoor veel aandacht wordt gevestigd op enkele van de meer urgente problemen waarmee de Bitcoin blockchain in de wereld van vandaag wordt geconfronteerd. In de loop van de tijd zullen er meer beloningen toegevoegd kunnen worden aan de huidige lijst.

De premies zijn niet uitsluitend gericht op het Bitcoin netwerk zelf. Zo wordt er ook een premie beloofd aan degene die end-to-end gecodeerde Nostr-groupschats kan maken. Nostr is het moedernetwerk van onder andere Damus, het decentrale Twitter-alternatief.

Bitcoin Development Fund

De HRF lanceerde eerder in december 2021 drie afzonderlijke bitcoin premies, elk ter waarde van 3 BTC. De HRF is al geruime tijd voorstander van Bitcoin en heeft sinds de lancering van het Bitcoin Development Fund in 2020 al meerdere miljoenen verstrekt om het Bitcoin netwerk te verbeteren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement