Kevin Schijven Kevin Schijven
11/02/2021 11:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2021 11:39

Gaat Twitter ook in bitcoin (BTC) investeren? CFO Ned Segal hint er sterk naar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat Twitter ook in bitcoin (BTC) investeren CFO Ned Segal hint er sterk naar

Ook Twitter overweegt met zijn reserves in bitcoin (BTC) te investeren. Daarnaast kijkt de sociale mediawebsite naar mogelijkheden om werknemers uit te betalen in bitcoin. Dat meldt Twitter CFO Ned Segal tijdens CNBC’s Squawk Box op 10 februari:

“We hebben veel nagedacht over hoe we werknemers zouden kunnen betalen als ze zouden vragen om in Bitcoin uitbetaald te worden, hoe we een verkoper zouden kunnen betalen als ze om bitcoin zouden vragen, en of we Bitcoin op ons balans nodig hebben om dat mogelijk te maken.

Het is iets dat we blijven bestuderen en bekijken. We willen er in de loop van de tijd goed over nadenken, maar we hebben nog geen wijzigingen doorgevoerd.”

Aldus Segal aan CNBC. Twitter zou hiermee in de voetstappen van Tesla volgen, de elektronische autofabrikant van Elon Musk, die onlangs maar liefst $1,5 miljard in bitcoin investeerde. Deze trend begon vorig jaar met MicroStrategy die in 2020 meer dan een miljard in bitcoin stopte.
In de cryptocurrency markt wordt gespeculeerd dat meer grote bedrijven nu zullen volgen. Dat beweerde onlangs ook Mike Novogratz van Galaxy Digital. Analisten van JPMorgan denken daar echter anders over.
Dat Twitter overweegt om deze beslissing te nemen komt wellicht niet helemaal als een verrassing. Het is bekend dat Twitter CEO Jack Dorsey een groot fan is van bitcoin. Dorsey investeerde gisteren nog $1 miljoen in Coin Center:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie