Timo Bult Timo Bult
13/08/2019 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/08/2019 15:02

Goldman Sachs: bitcoin (BTC) op korte termijn richting $13.971

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) kan op de korte termijn een jaarlijks hoogtepunt van $13.971 gaan bereiken, althans als we de grote Amerikaanse bank Goldman Sachs mogen geloven. In een onlangs gepubliceerd document beschrijft een team analisten van de bank waarom zij verwachten dat dit kan gaan gebeuren.
Goldman Sachs, een 150 jaar oude bank met bijna een biljoen dollar aan activa in beheer, publiceert elke week “The Charts That Matter Next Week”. Dit is een document met daarin grafieken die volgens het team met specialisten belangrijk zullen zijn voor de komende week.
Bitcoin komt daar niet vaak in voor, echter was de wekelijkse grafiek van BTC dit keer wel te zien. En de verwachtingen van Goldman Sachs kunnen voorzichtig positief genoemd worden.


Volgens de bank is het doel voor de korte termijn namelijk de $13.971, wat een jaarlijks hoogtepunt zou zijn. Op basis van ‘Elliot Wave’ analyses blijft dit het doel mits de koers niet onder de $10.791 duikt. Zo stelt het team:

Zolang de koers contact met de top van golf i op $10.791 vermijdt, is er nog steeds ruimte voor minstens nog een ‘leg’ hoger richting $12.916 en $13.971. Het bereiken van deze niveaus kan de voltooiing van de v-wave vanaf juli betekenen. Kortom, let op tekenen van een kortetermijntop/consolidatie zodra de koers hier aankomt.

Volgens Goldman Sachs kan de koers vanaf dat niveau weer gaan dalen. Echter stelt het dat “elke daling vanaf $12.916-$13.971 als een kans om op zwakte te kopen gezien moet worden, mits de koers niet verder dan $9.084 daalt”.
Gisteren verscheen weer een razend interessante analyse van Crypto Insider David. Er is mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie