Simon Bosch Simon Bosch
29/03/2024 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2024 19:16

Groot ‘tekort’ aan bitcoins ontwaakt stokoude coins uit diepe winterslaap

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beursfonds kansen nemen flink toe, morgen wordt belangrijk

Foto: Alexander Supertramp/Shutterstock

Investeerders in bitcoin (BTC) zijn al tijden erg positief over hun investering, zo bleek een paar maanden geleden uit on-chain data. Zelfs de bearmarkt van 2022 heeft hier weinig aan veranderd, want het aantal bitcoins op exchanges daalt al sinds 2021. Maar de koers is sindsdien flink gestegen, en dit heeft een hoop oude coins wakker gemaakt. Die zouden deze trend langzaam om kunnen keren.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Aantal beschikbare bitcoins op dieptepunt

Dat het aantal coins op exchanges daalt hoeft niet per definitie te betekenen dat investeerders bullish zijn, maar veel aanverwante gegevens duiden hier wel op. Het meest voor de hand liggende gegeven is dat de koers hard is gestegen – zelfs ten opzichte van 2021, want de koers heeft inmiddels een nieuw record gevonden.

Volgens marktanalisten is het hard gekrompen aanbod eigenlijk de enige reden voor de enorme stijging. Sinds eind 2022 is het aanbod volgens gegevens van CryptoQuant met meer dan 20% gedaald. Ook ligt het handelsvolume weer op de niveaus van de pieken in 2021, afgaande op de koers zal dat voor een groot deel zijn veroorzaakt door kopers.

Advertentie

Vroege investeerders verkopen bitcoin?

Maar toch zou hier langzamerhand verandering in kunnen komen. Op sociale mediaplatform X schrijft de Bitcoin-ontwikkelaar mononaut dat iemand 2.000 BTC heeft verstuurd naar een wallet van Coinbase. Bij de huidige koers van ongeveer 71.500 Amerikaanse dollar zijn de coins zo’n 143 miljoen dollar waard.

Dat is op zichzelf al een groot bedrag, zeker als je je bedenkt dat deze transactie een uitzondering is. Wat net zo bijzonder is, is dat de eigenaar de coins al sinds 2010 bezat.

CryptoQuant-oprichter en -CEO Ki Young Ju schrijft op X dat dit een teken is dat het gebrek aan verkopers oude coins ‘wakker maakt’. Als dat de komende tijd vaker gebeurt, dan zou het kunnen dat de trend van steeds minder coins in de wallets van exchanges wel eens omgedraaid zal worden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie