Kevin Schijven Kevin Schijven
14/02/2022 19:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2022 19:07

Grootse bank Zuidoost-Azië gaat dit jaar crypto handel lanceren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin handelsvolume stijgt 80% ondanks bearmarkt - DBS

Foto: Arpan on Shutterstock / Shutterstock.com

De DBS Bank uit Singapore, een van de grootste banken in Azië en zelfs de allergrootste in Zuidoost Azië, wil dit jaar nog een handelsdesk lanceren voor particuliere klanten voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat kondigt de DBS CEO Pyish Gupta op 14 februari aan in een zogenaamde earnings call, kort na publicatie van de vierde kwartaal omzetcijfers.

De bank lanceerde al in 2021 een handelsdesk voor crypto voor institutionele investeerders, genaamd de DBS Digital Exchange. Gupta meldt dat er nog veel werk te doen is, maar hij verwacht dat de nieuwe handelsdesk operationeel zal zijn tegen het einde van dit jaar.

“We beginnen het eerste werk om het uit te breiden tot buiten de huidige investeerdersbasis. Er is veel werk te doen qua geschiktheid en fraudebestrijding, maar we zouden tegen het einde van het jaar iets moeten hebben.”

Daarnaast werkt de bank momenteel aan de bestaande handelsdesk voor institutionele klanten. Gupta meldt dat DBS in het eerste helft van dit jaar ervoor wil zorgen dat het platform toegankelijker wordt. Momenteel kunnen klanten alleen via de telefoon investeren in crypto, maar het plan is om deze dienst online te brengen zodat klanten zichzelf kunnen bedienen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Adoptie van crypto

Langzamerhand zien we de adoptie van crypto steeds verder toenemen. Het omarmen van deze sector door een grote bank kan weer voor grote boost zorgen. Verdere details over het nieuwe platform werden echter nog niet vrijgegeven. Het is dus nog onbekend of klanten in de toekomst ook hun crypto kunnen verplaatsen naar wallets buiten de bank, bijvoorbeeld voor zelfbewaring.

DBS Digital Exchange zag een verdubbeling van het handelsvolume in het vierde kwartaal van 2021, een teken van de toenemende adoptie in Singapore. Desondanks was deze $600 miljoen pas een fractie van het volume van grote cryptocurrency-exchanges als Binance. In totaal behaalde DBS een winst van maar liefst $1 miljard in het vierde kwartaal van 2021.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie