Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2024 19:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 20:10

Bitcoin recordbedrag in beslag genomen na bekentenis van drugsbaron

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Incautan una cantidad récord de BTC tras confesar este narcotraficante

Een drugsbaron heeft onlangs in de rechtbank bekend dat hij via het zogeheten darkweb een uitgebreid drugsnetwerk draaide.

Zijn klanten betaalden met crypto en dat heeft geleid tot de grootste inbeslagname van crypto ooit door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA).

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin werd gebruikt voor groot drugsnetwerk op darkweb

Banmeet Singh is een 40-jarige man uit India die in het Verenigd Koninkrijk woonde. Singh heeft bekend dat hij tussen 2012 en 2017 een groot drugsnetwerk beheerde via het darkweb.

Het netwerk was actief in de handel van harddrugs als heroïne, cocaïne, fentanyl, LSD, MDMA, Xanax, ketamine en meer.

Klanten uit verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Engeland en zelfs Jamaica, plaatsen bestellingen voor drugs via het online platform. Zij betaalden hiervoor met PayPal, MoneyGram en voornamelijk met crypto als bitcoin (BTC).

Advertentie

8.100 BTC ter waarde van $350 miljoen in beslag genomen

Het meest opvallende aan deze zaak is wellicht de enorme inbeslagname door de DEA. De Amerikaanse handhavingsautoriteit heeft $150 miljoen aan crypto in beslag genomen.

De crypto werd waarschijnlijk in beslag genomen kort na de arrestatie van Singh in 2019. De buit bestaat uit meer dan 8.100 BTC, die tegen de huidige prijs van $43.200 al ongeveer $350 miljoen waard zijn.

Singh stond online bekend onder de alias ‘Liston’ en was actief op beruchte darkweb marktplaatsen als Silk Road, Alpha Bay en Hansa. Hij werd al in 2019 opgepakt in London, maar werd pas vorig jaar in 2023 uitgeleverd aan de VS.

De drugsbaron was onderdeel van een netwerk van acht leden. Hij heeft onlangs zijn schuld bekend in een rechtszaal in Columbus, Ohio voor witwaspraktijken en drugshandel. Hij krijgt mogelijk een gevangenisstraf voor acht jaar opgelegd, maar daar moet een rechter nog over beslissen.

Analist waarschuwt: Bitcoin gaat niet stijgen na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Worden deze bitcoin ook op de markt gedumpt?

Naar verluidt leidde hij een relatief bescheiden leven waar hij zijn illegale winsten verborgen hield in crypto wallets.

De zaak is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen de DEA in de VS en de National Crime Agency (NCA) in het VK.

Opvallend genoeg was onlangs op Crypto Insiders al een vergelijkbaar verhaal te lezen. De Amerikaanse overheid is van plan om binnenkort 3.000 BTC te verkopen op de markt. Het had deze BTC in beslag genomen van drugsdealer ‘Xanaxman’, die ook verbonden was aan de Silk Road.

De Amerikaanse overheid heeft in de afgelopen jaren naar schatting nog veel meer BTC in beslag genomen van Silk Road, namelijk zo’n 200.000 BTC.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie