Ivo Melchers Ivo Melchers
12/12/2023 06:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2023 17:40

Grote bitcoin-bezitters tonen opmerkelijke handelsvaardigheden

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers licht onderuit, maar nog altijd in belangrijke zone

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Terwijl de ene investeerder bezwijkt onder de hoge volatiliteit van bitcoin (BTC), plukt de ander er juist de vruchten van. Uit recente on-chain analyse is de uitstekende handelsvaardigheid van verschillende BTC whales naar voren gebracht, die indrukwekkende winsten hebben behaald door de markt in zekere zin te timen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

$65 miljoen winst dankzij BTC

Een post van CryptoGlobe op TradingView haalt twee succesverhalen van BTC whales naar voren. Dankzij de transparantie van de blockchain zijn alle transacties zichtbaar, waardoor succesvolle handelaren eenvoudig kunnen worden geïdentificeerd.

Het allereerste adres in kwestie is sinds eind 2022 begonnen met het kopen van bitcoin en hanteert bovendien een agressieve aankoopstrategie. Naast de absolute bodem van eind vorig jaar is het gros van het bezit geaccumuleerd op momenten dat de bitcoin koers relatief laag stond ten opzichte van een eerder behaalde piek.

Niet alleen de aankoopmomenten zijn strategisch gekozen. De whale heeft ook opmerkelijk grote BTC-hoeveelheden verkocht op twee verschillende momenten en hiermee een flinke winst bij elkaar gesprokkeld. Zo dumpte de whale halverwege april zijn totale bitcoin-vermogen van 1.311 BTC. Op dat moment stond de koers voor het eerst sinds juni 2022 weer op 30.000 dollar. Zijn timing kon haast niet beter, aangezien de koers na de verkoop in een neerwaartse trend terechtkwam tot zo’n 25.000 dollar.

sindsdien is de whale weer volop aan het kopen geslagen. Recentelijk heeft de grootbezitter, tegen een BTC koers van iets meer dan 43.000 dollar, een totaal van 1.499 BTC verkocht. Na de transactie zit er nog altijd 1.455 BTC in de desbetreffende wallet, wat neerkomt op een waarde van ongeveer 60,8 miljoen dollar.

De totale winst die deze whale dit jaar bij elkaar heeft gesprokkeld komt neer op ongeveer 65 miljoen dollar.

Advertentie

Andere Bitcoin whale behaalt $61 miljoen winst

In het artikel wordt nog een andere whale uitgelicht die met een soortgelijke strategie 61 miljoen dollar aan winst heeft binnengesleept.

Dit individu heeft het afgelopen jaar ook een zogeheten ‘buy low, sell high’ strategie aangehouden. Een andere overeenkomst is dat deze whale eind vorig jaar begon met kopen, toen bitcoin zijn dieptepunt van de bearmarkt bereikte.

De betrokkene heeft zijn aankopen echter over minder momenten verspreid in tegenstelling tot de eerste grote belegger. Net als de eerste whale heeft degene achter dit adres halverwege april afstand gedaan van een deel van zijn bitcoins, evenals in november en begin december.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie