Simon Bosch Simon Bosch
18/05/2024 10:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2024 08:44

Grote financiële instellingen nog steeds sceptisch over bitcoin stijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Crypto is voor criminelen' volgens baas van megabank JPMorgan

Foto: testing/Shutterstock

Soms zijn er verschillen tussen wat particuliere beleggers en professionele beleggers doen. Vaak zijn professionele investeerders voorzichtiger en doen ze meer onderzoek, wat natuurlijk kan leiden tot een beter rendement. Daarom loont het om te kijken naar wat deze handelaren doen. Volgens gegevens van futurescontracten zijn ze ook op dit moment erg voorzichtig met bitcoin (BTC), wat suggereert dat er nog relatief veel risico in de markt is.

Crypto Rewind: succes bitcoin ETF’s, Europese renteverlaging & meer
Crypto Rewind: succes bitcoin ETF’s, Europese renteverlaging & meer

Instituten voorzichtig met bitcoin

Op woensdag is de nieuwe Amerikaanse inflatiedata voor de maand april bekendgemaakt. De inflatie lag in de VS de afgelopen maand lager dan verwacht, en dat is in theorie gunstig voor financiële markten. Centrale banken kunnen door de afnemende inflatie overwegen om de rentes te verlagen, waar de markt al een tijd op hoopt. De bitcoin koers steeg kort na dit nieuws.

Op de Chicago Mercantile Exchange (CME) kun je naast in bitcoin-futurescontracten ook handelen in opties, en de derivatenbeurs verzamelt behoorlijk wat gegevens over deze handel. CF Benchmarks maakt analyses over deze data.

Volgens CoinDesk constateert dit bedrijf in een nieuw onderzoeksrapport dat de implied volatility voor bepaalde kortetermijncontracten voor put-opties hoger lag dan voor call-opties na afgelopen woensdag.

Helaas voor bitcoin-bulls is dit minder positief. Het suggereert namelijk dat investeerders bereid zijn om het risico van hun posities af te dekken met put-opties, en dus dat ze sceptisch zijn. Met put-opties kun je winst maken als de koers van een activa daalt.

Advertentie

Bitcoin handelaren toch nog bullish

Tegelijkertijd toont de data dat de koersveranderingen voor langlopende optiecontracten minder hoog is. Dat kan volgens CF Benchmarks betekenen dat institutionele handelaren zich juist steeds vaker bezighouden met bitcoin-opties, want zij zijn minder kwetsbaar voor grote koersveranderingen.

De CME is een enorme aanbieder van optiecontracten, maar ook ‘normale’ crypto exchanges bieden deze financiële producten aan. Deribit is met afstand de grootste. Op dit platform zijn handelaren ook voornamelijk bullish op bitcoin. Voor elk soort optiecontract staan er meer calls uit dan puts. Deribit is met iets meer dan 15 miljard dollar aan uitstaande contracten een stuk groter dan de CME, waar op donderdag 4.672 BTC aan contracten verhandeld werd. Omgerekend is dat zo’n 313 miljoen dollar.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie