Timo Bult Timo Bult
23/11/2021 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2021 17:27

Grote investeerders blijven in bitcoin investeren, interesse solana groeit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote investeerders blijven in bitcoin investeren, interesse solana groeit

Alweer voor de 14e week op rij zien cryptocurrency investeringsfondsen een instroom van institutioneel geld. Bitcoin (BTC) fondsen namen opnieuw het voortouw. Maar ook enkele altcoins, met in het bijzonder solana (SOL), laten mooie dingen zien! Dat blijkt uit de recente wekelijkse update van CoinShares.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin investeerders laten zich niet gek maken

In totaal stroomde er $154 miljoen naar verschillende investeringsfondsen, volgens CoinShares. Dit gaat bijvoorbeeld om fondsen aangeboden door Grayscale, CoinShares zelf en 21Shares. Zij bieden allemaal investeringsfondsen waarmee vooral grote investeerders zonder zorgen omtrent regelgeving en belastingzaken, blootstelling aan crypto kunnen krijgen. Dat de BTC koers onlangs een flinke daling inzette, lijkt dus vooralsnog geen impact te hebben op het sentiment van deze investeerders:

“Beleggingsproducten in digitale activa zagen vorige week een instroom van in totaal $154 miljoen, met de meest recente prijscorrectie, waarbij de bitcoin-prijzen in de loop van de week met 12% daalden, wat schijnbaar geen invloed had op het positieve beleggerssentiment.”

Van deze $154 miljoen ging $114 miljoen naar bitcoin fondsen. Deze fondsen vertegenwoordigen hiermee nog altijd het leeuwendeel van de crypto-fondsen. Maar liefst 67% van het vermogen onder beheer bij deze fondsen zit in BTC fondsen.

Ethereum en Solana doen het goed

Kijken we naar de rest van de fondsen dan is te zien dat ethereum (ETH) vorige week een netto instroom van $12,6 miljoen zag. Fondsen met meerdere cryptocurrencies zagen $14,1 miljoen binnenstromen. Een opvallende in dit lijstje is daarnaast solana. Die producten kregen behoorlijk wat aandacht en haalden $8,5 miljoen op!

Dit in tegenstelling tot concurrent cardano (ADA). De cryptocurrency die eerder nog bij $3 handelden, maar nu onder de $2 te vinden is, zag $2,1 miljoen wegstromen. Al met al lijken investeerders meer interesse te hebben in SOL:

“De instroom in ‘world computer’ activa suggereert dat beleggers de voorkeur geven aan Solana. Als maatstaf voor de totale instroom van de afgelopen maand, zag Solana de afgelopen maand een instroom van in totaal  $43 miljoen, vergeleken met Cardano op $23 miljoen.”

Advertentie

BTC fondsen groeien, maar prijs stagneert

Terugkomend op de bitcoin investeringsproducten; het is opvallend dat de instromen blijven doorzetten terwijl de koers achterblijft. CoinShares denkt dat deze discrepantie met het volgende te maken kan hebben:

“Dit verschil kan te wijten zijn aan de onlangs gelanceerde ETF’s in de VS, waar 90% van de instroom in beleggingsproducten werd gegenereerd.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie