Kevin Schijven Kevin Schijven
24/09/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2021 13:05

Grote investeerders dumpen bitcoin futures en stappen over naar ethereum futures, zegt JPMorgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote investeerders dumpen bitcoin futures en stappen over naar ethereum futures, zegt JPMorgan

Volgens JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, stappen institutionele investeerders over van bitcoin (BTC) futures naar ethereum (ETH) futures.

Analisten van de Amerikaanse bank zeggen dat er nu meer vraag naar ether is dan BTC onder de grootste investeerders. Dat blijkt uit een brief van de bank gericht aan haar klanten in handen van Business Insider:

Futures zijn een soort termijncontracten waarmee investeerders afspreken om een bepaalde activa op een bepaalde datum te kopen tegen een van te voren afgesproken prijs. Het is een manier om op een stijging of een daling van een koers in te zetten en liquiditeit te leveren.

De JPMorgan analisten melden dat bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) in september met korting verhandeld worden tegenover de spotprijs. JPMorgan noemt het een “tegenslag” voor de moeder aller cryptocurrencies en een teken van een “zwakke” vraag:

“Dit is een tegenslag voor Bitcoin en een weerspiegeling van de zwakke vraag van institutionele beleggers die de neiging hebben om gereguleerde CME-futurescontracten te gebruiken om blootstelling aan Bitcoin te krijgen.”

Daarentegen zijn in september ether futures juist toegenomen in populariteit. Als de vraag naar dit soort investeringsproducten hoog is, dan verhandelen ze meestal voor een premiumprijs ten opzichte van de koers op de spotmarkt. Volgens CME data is de 21-dagen gemiddelde premiumprijs op ETH futures naar 1% gestegen boven de spotmarkt.

“Dit wijst op een veel gezondere vraag naar ethereum ten opzichte van bitcoin door institutionele beleggers.”

Aldus JPMorgan. De futuresmarkt ziet momenteel veel hogere volumes dan de spotmarkt. Volgens Coingecko gegevens komt het dagelijkse volume van de spotmarkt op Binance momenteel op ongeveer $24 miljard uit terwijl dat voor de derivatenmarkt maar liefst $65 miljard is. Futures zijn de meest populaire derivaten.

In gerelateerd nieuws moet JPMorgan een boete van $16 miljoen betalen vanwege “spoofing,” het manipuleren van prijzen op futures. De Amerikaanse bank moest hier vorig jaar al een boete van $920 miljoen voor betalen. Ook hebben Braziliaanse autoriteiten een onderzoek gestart naar JPMorgan omtrent witwaspraktijken en omkoping met olievaten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie