Timo Bult Timo Bult
19/11/2021 18:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2021 18:07

Heeft bitcoin (BTC) de bodem gevonden? Shiba inu (SHIB) en solana (SOL) laten mooie dingen zien

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Heeft bitcoin (BTC) de bodem gevonden Shiba inu (SHIB) en solana (SOL) laten mooie dingen zien

De bitcoin (BTC) koers stijgt sinds vanochtend vroeg aardig waarmee de $60.000 weer langzaam dichterbij komt. Is de correctie voorbij, of is dit opnieuw een opleving van korte duur? Bij de altcoins zien we de grootste stijgers. Daar weten een aantal coins zelfs een stijging met dubbele cijfers neer te zetten. Welke cryptocurrencies dit zijn lees je in deze marktupdate.

Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag ooit, gigantische GBTC uitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) leeft op bij $56.000 

Sinds bitcoin een nieuwe all-time high (ATH) wist neer te zitten, is de koers aan het corrigeren. Sinds deze ATH zakte de koers op zijn diepste punt met ruim 18% in waarde. Een flinke correctie dus. Handelaren en analisten proberen nu te bepalen wanneer de bodem bereikt is en mogelijk zien we nu wat eerste mogelijkheden verschijnen.

Terwijl bitcoin dus enkele dagen geleden al even opleefde, zakte BTC vervolgens alsnog een trede lager. Maar vanochtend vroeg stonden bij $56.000 aardig wat kopers klaar om wat bitcoins in te slaan. Sinds vanochtend staat bitcoin bijna 4% in het groen waarbij ook het handelsvolume wat aan lijkt te trekken in het voordeel van de bulls. Ook de on-chain gegevens blijven in het voordeel van de bulls ontwikkelen. Zo zou nu maar liefst 77% van de totale bitcoin voorraad ‘illiquide’ zijn. Dat houdt in dat de bitcoins in handen zijn van wallets die hodlen:

Advertentie

Solana (SOL) en shiba inu (SHIB) stijgen flink

Het zijn echter de altcoins die op dit moment het snelst weten te herstellen. Ethereum (ETH) stijgt 5,3% in waarde en Binance coin (BNB) +8,9%. Solana (SOL) zet zelfs dubbele cijfers neer en staat 10,3% in het groen. Een andere harde stijger vinden we vlak buiten de top 10. Daar staat shiba inu (SHIB) 14% in de plus na een periode van flinke dalingen.

Andere harde stijgers binnen de top 100 zijn enjin coin (ENJ) met 18%, fantom (FTM) met 16,4% en decentraland (MANA) met 13,7%. Kortom, de altcoins laten mooie dingen zien waardoor de bitcoin dominantie met 1,2% is afgenomen. Bitcoins totale waarde maakt nu nog 42,3% van de totale cryptomarkt uit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie