heeft_bitcoin_de_bodem_al_bereikt

Heeft Bitcoin de bodem al bereikt?

0

De cryptocurrency-markt is nog steeds niet hersteld van de enorme duikvlucht die eind 2018 plaatsvond. Bitcoin en de altcoins zitten nog steeds in een bearmarkt, ondanks een korte maar sterke stijging midden december. Gaan we de komende tijd nog diepere dalen zien?

Ondanks het feit dat de handelsvolumes van Bitcoin sinds vorige week met bijna een miljard dollar zijn toegenomen, blijft de BTC-koers in het $3.000-gebied handelen. Volgens analisten zal Bitcoin in de regio tussen $4.000 en $3.000 de bodem van de bearmarkt vinden, welke volgens hen in het derde kwartaal van dit jaar bereikt zal worden.

Echter heeft Bitcoin volgens Jani Ziedans, marktanalist bij Cracked Market, nog steeds geen stabiele bodem bereikt:

Bitcoin blijft worstelen en zit midden in de $3k’s. Als de markt oversold was, zouden we inmiddels weer zijn gestegen. Deze lethargische bodem vertelt ons dat de vraag nog steeds ongelooflijk laag is en dat deze selloff nog steeds geen bodem heeft gevonden.

Volgens Ziedans is de bodem die een maand geleden werd bereikt niet de bodem die de bearmarkt zou beëindigen. De koers wordt namelijk nu al zwakker en bereikt steeds lagere highs.

Het behoort tot de mogelijkheden dat Bitcoin onder de $3.000 zakt, aangezien pas hoog in het $2.000-gebied de eerstvolgende buy wall op exchanges als Coinbase te vinden is. Een buy wall is een prijsgebied waarin veel mensen een order hebben geplaatst om voor een specifiek bedrag Bitcoin te kopen.

Of beneden de $3.000 het punt ligt waar de neerwaartse trend zich omdraait is nog maar sterk de vraag. Voor de komende week verwachten Bitcoin-traders in ieder geval dat de grootste crypto op de markt weinig volatiliteit zal laten zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws