Kevin Schijven Kevin Schijven
12/09/2021 06:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2021 06:44

Helft van Brazilianen wil ook bitcoin (BTC) als wettelijk betaalmiddel in het land: onderzoek

Nieuws
Helft van Brazilianen wil ook bitcoin (BTC) als wettelijk betaalmiddel in het land onderzoek

Brazilianen lijken een groot voorstander te zijn van de recente beslissing van El Salvador om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel te maken. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek uitgevoerd door Sherlock Communications in samenwerking met Toluna, gepubliceerd door Valor Investe op 10 september.

Het onderzoek ondervroeg mensen over heel Zuid- en Centraal-Amerika, waaronder Argentinië, Chili, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Venezuela, Mexico en dus ook Brazilië. Vooral in Brazilië is er veel steun voor de nieuwe bitcoin wet van El Salvador.

56% van Braziliaanse respondenten is voorstander van de nieuwe wet en maar liefst 48% wil dat Brazilië hetzelfde doet en bitcoin omarmt als wettelijk betaalmiddel. Van deze 48% is 31% het ermee eens en 17% het er sterk mee eens. Daartegenover is maar 21% het oneens (12% oneens en 9% sterk oneens). 30% van de respondenten is er onverschillig over.

Over de vooruitzichten van de cryptocurrency adoptie in Brazilië, geeft 31% aan dat zij vooruitgang zien, terwijl 35% vindt dat het land nog achter ligt. 23% denkt dat er nog veel crypto gebruikers in de komende jaren in Brazilië bij zullen komen, terwijl maar 4% denkt dat bitcoin geen toekomst heeft in het land.

55% van Braziliaanse respondenten investeert in crypto om hun portfolio te diversifiëren. 39% investeert om zichzelf in te dekken tegen inflatie en economische instabiliteit. Maar 12% zegt dat zij niet bereid zijn om crypto te investeren, een sterke daling ten opzichte van 33% uit een dergelijk onderzoek uit 2020. Opvallend is dat 92% van de respondenten bekend is met bitcoin, terwijl maar 31% bekend is met ethereum (ETH) en 30% met litecoin (LTC).

Het onderzoek meldt dat er inmiddels meer dan 1,4 miljoen crypto gebruikers zijn in Brazilië en 21 bitcoin geldautomaten. Onderzoeker Luiz Eduardo Abreu Haddad verwacht dat de crypto markt nog sterk zal groeien in de komende jaren

“In Brazilië heeft vriendelijkere regelgeving institutionele investeerders en bedrijven naar de sector getrokken. Het experiment van El Salvador zou een grote referentie kunnen worden voor Latijns-Amerikaanse landen over hoe ze blockchain en cryptocurrencies in hun economieën kunnen integreren en meer welzijn voor de burgers kunnen genereren.”

Meer kennis over cryptocurrencies maakt deel uit van financiële educatie als geheel. Veel mensen zijn geïnteresseerd wanneer ze zich realiseren dat het valuta’s zijn die niet door regeringen of banken zijn gecreëerd.”

Onlangs bleek uit een dergelijk onderzoek dat 27% van Amerikanen ook wil dat de VS bitcoin als wettelijk betaalmiddel omarmt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie