Kevin Schijven Kevin Schijven
23/09/2021 14:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2021 14:19

Helft van crypto investeerders volgt advies van beroemdheden als Kim Kardashian en dat kan duur uitpakken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Helft van crypto investeerders volgt advies van beroemdheden als Kim Kardashian en dat kan duur uitpakken

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een opvallend groot deel van particuliere cryptocurrency investeerders het advies volgt van een beroemdheid voor hun crypto investeringen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.200 Amerikaanse volwassenen van Morning Consult:

Volgens het onderzoek zou maar liefst 45% van crypto beleggers in een bepaalde crypto als bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) investeren als een beroemdheid het aanbeveelt. Dat is meer dan het dubbele (20%) onder algemene investeerders.

Daarnaast volgt 53% van crypto investeerders het advies op van een journalist van een zakelijke publicatie, tegenover 27% van reguliere investeerders. 76% van crypto eigenaren volgt het advies van familie of een vriend, tegenover 49%. 81% volgt het advies van een financieel adviseur tegenover 57% van de gemiddelde belegger.

“Terwijl crypto eigenaren eerder dan de gemiddelde belegger zich tot beroemdheden wenden voor crypto advies, geven degenen die crypto bezitten meer waarde aan wat een traditionele financieel adviseur zou aanbevelen.”

Aldus het onderzoek. Daarnaast meldt de publicatie dat crypto investeerders ook sneller advies zoeken op sociale media en op trading apps. Het gaat om 29% van crypto investeerders tegenover 21% van algemene investeerders:

“Crypto eigenaren zijn meestal jonger en jongere investeerders zeggen eerder dat sociale media hun financiële beslissingen hebben beïnvloed. Beleggingsleiders zullen moeten onthouden dat hoewel financiële adviseurs nog steeds een vertrouwde bron van advies zijn, ze concurreren met meer informatiebronnen voor crypto investeerders.”

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum Max (EMAX) en Kim Kardashian

Verder meldt het onderzoek dat 31% van crypto investeerders het bericht van Kim Kardashian op Instagram zagen over Ethereum Max (EMAX). Maar liefst 19% hiervan volgde haar advies op en investeerde in EMAX. Eind mei schoot de EMAX prijs van $0.000000000298 naar $0.000000597636, een ongekende stijging van 200.000% in een dag. Vervolgens kelderde de EMAX koers echter weer met 97% omlaag.

Ethereum Max was een totaal onopvallende nieuwe crypto. Er was geen white paper beschikbaar, het team was anoniem en de website stond vol met spellingsfouten. Normaliter signalen om er vanaf te blijven. Echter hebben dit soort beroemdheden blijkbaar geen moeite om betaalde promoties te doen. Ook Floyd Mayweather deed er weer aan mee en hij ontving al voor een dergelijke promotie een flinke boete van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie