Kevin Schijven Kevin Schijven
22/07/2021 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2021 14:48

Helft van de superrijken wil in crypto als bitcoin en ethereum investeren, zegt Goldman Sachs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Helft van de superrijken wil in crypto als bitcoin en ethereum investeren, zegt Goldman Sachs

Zogeheten ‘family offices,’ investeringsbedrijven die de rijkdom van de allerrijkste families in de wereld beheren, willen steeds vaker inzetten op de cryptocurrency markt. Dat blijkt uit een onderzoek van Goldman Sachs, een van de grootse banken van de VS, gerapporteerd door Bloomberg op 21 juli:

Bijna de helft van deze family offices wil crypto op hun portfolio hebben. Het is een teken dat de superrijken steeds meer bullish zijn over crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), meldt Goldman Sachs.

Meer dan 150 family offices werden ondervraagd. 15% van de respondenten gaf aan dat zij al in crypto zitten. 45% van de bedrijven meldt dat zij geïnteresseerd zijn om in crypto te stappen. Zij willen crypto gebruiken als een hedge, of afdekking, tegen “hogere inflatie, aanhoudende lage tarieven en andere macro-economische ontwikkelingen na een jaar van ongekende wereldwijde monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen.”

De respondenten in de enquête gaven ook aan interesse te hebben om te investeren in het “digitale activa-ecosysteem.” De meerderheid van de families wil met ons praten “over blockchain en digitale grootboektechnologie,” zegt Meena Flynn van Goldman. Er zijn velen die denken dat “deze technologie vanuit een efficiëntie- en productiviteitsperspectief net zo’n impact zal hebben als het internet.”

De overige groep respondenten is niet zo overtuigd en noemde zorgen omtrent volatiliteit van de koersen en onzekerheid over lange termijn prijzen op als de reden voor hun terughoudendheid. Ongeveer 67% van de ondervraagde bedrijven beheren meer dan $1 miljard aan activa, 22% van de respondenten beheert zelfs meer dan $5 miljard aan activa.

Volgens Ernst & Young (EY) bestaan maar liefst 10.000 van zulke family offices in de wereld die de financiën van ultrarijke families beheren. De sector beheert naar schatting meer dan $6 biljoen aan activa. Mocht de helft van deze groep daadwerkelijk in crypto stappen, dan zou dat een enorme boost voor de markt kunnen zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie