HODL! Maar 1,3% van de bitcoin (BTC) transacties zijn betalingen

De markt voor goederen is goed voor maar 1,3% van de bitcoin-transacties in 2019, waaruit blijkt dat bitcoin bijna niet wordt gebruikt om dingen mee te kopen. Men gebruikt bitcoin vooralsnog en voornamelijk om mee te speculeren. Dit blijkt uit onderzoeksdata van Chainalysis.

In een e-mail naar Bloomberg laat Kim Grauer, senior econoom bij Chainalysis, het volgende weten:

De economische activiteit van Bitcoin wordt gedomineerd door het handelen op exchanges. Dit suggereert dat het voornaamste gebruik van bitcoin nog steeds speculatief is en mainstream gebruik van Bitcoin om dagelijkse aankopen te doen nog steeds geen realiteit is.

Een columniste van Bloomberg, Olga Kharif, schrijft een rapport dat de koersstijgingen van bitcoin een “oncomfortabele realiteit” verhullen. Zo zegt zij:

Dat is het voornaamste dilemma met cryptocurrency. Bitcoin heeft de hype nodig om massale interesse te krijgen om gezien te worden als een levensvatbaar elektronisch alternatief voor geld, maar het heeft een cultuur van ‘hodlers’ ontwikkeld die gaat voor accumuleren in plaats van spenderen.

Advertentie

Kharif omschrijft dat de cryptocurrency-gemeenschap liever crypto vasthoudt (HODL: hold on for dear life) dan uitgeeft om zo mogelijk winsten te boeken in de toekomst. Een andere verklaring, die Kharif niet aankaart, kan zijn dat inwoners uit landen met instabiele economieën meer vertrouwen hebben in een cryptocurrency dan de nationale valuta.

Een rapport van de Amerikaanse think tank The Congressional Research Service, beaamt de bevindingen van Chainalysis en vult aan dat, ondanks koersdata van bitcoin suggereert dat er grote interesse is in de cryptocurrency, dit weinig zegt over hoe vaak bitcoin als betaalmiddel wordt gebruikt.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.460,73 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.406,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.433,28 Kopen
3
3
Anycoin Direct
Reviewed
€6.442,48 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.457,25 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€6.473,92 Kopen
Laatste nieuws