Wessel Kersting Wessel Kersting
29/11/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2021 17:33

Hoeveel staan de bitcoins van El Salvador in de plus?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoeveel staan de bitcoins van El Salvador in de plus

De manier waarop El Salvador in bitcoin (BTC) investeert is een manier die door zowel beginnende al gevorderde investeerders gebruikt wordt. Dit is namelijk de “buy the dip”, ofwel “koop de dip” strategie. Hieronder worden de resultaten die het land heeft behaald door het kopen van bitcoin doorgenomen.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De meest recente aankoop

De meest recente aankoop van het land uit Midden-Amerika was tijdens de dip die ondertussen de “Black Friday dip” wordt genoemd. De markt daalde naar aanleiding van vernieuwde corona maatregelen in de meeste landen van Europa. 

Doordat investeerder de markt als risicovoller beschouwde, zijn er veel handelaren uit de cryptomarkt gestapt en zijn zij overgegaan op fiat. Daarnaast zorgde een daling in de prijs van olie tevens voor een wereldwijde correctie op de markten. Hierbij werd ook de cryptomarkt getroffen. Bitcoin en andere altcoins verloren in totaal ongeveer 15%.

Op 26 november kondigde Nayib Bukele, de president van El Salvador, aan dat het land 100 nieuwe BTC had gekocht. Deze nieuwe BTC zijn ondertussen ongeveer al met 6,7% gestegen in vergelijking met het laagste punt van een aantal dagen geleden. Het land heeft alleen op deze aankoop al $389.000 winst gemaakt. 

Advertentie

Vorige aankopen

Vòòr de bovengenoemde aankoop had het land al eens 150 extra BTC gekocht. Dit deden zij in de dip van september. De koers van bitcoin daalde van $52.000 naar een lokale bodem van $43.000. Bitcoin heeft sinds die bodem een herstel van ongeveer 30% doorgemaakt. 

El Salvador heeft al ongeveer $2,1 miljoen winst gemaakt op haar bitcoin aankopen. Dit zelfs na de dip van 15%. De portefeuille van El Salvador was op haar piek ongeveer $48,6 miljoen waard geweest. 

Na de meest recente aankoop heeft El Salvador nu 800 BTC in bezit, wat ongeveer een waarde heeft van $45 miljoen. Peter Schiff, de bekende gold bug en bitcoin criticus, zei dat hij vond dat de president van het land te veel risico creëert voor de economie van het land door een handelsstrategie te volgen, terwijl hij de begroting van het land beheerde. Tot nu toe lijkt het echter een goede beslissing geweest van Bukele.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie