Simon Bosch Simon Bosch
22/07/2023 19:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2023 19:05

Hoeveel zijn alledaagse ‘onzin-uitgaven’ nu in bitcoin waard?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ray Dalio:

Foto: Alessandro Mancuso C/Shutterstock

Heb je wel eens dat je geld uitgeeft aan dingen waar je achteraf spijt van krijgt? Dat is niet zo vreemd, dat zullen heel veel mensen namelijk wel eens ervaren. Het blijkt dat je op die manier meer mis kunt lopen dan je zou verwachten. Zelfs met zulke ‘onnodige uitgaven’ kan het zijn dat je nog minder rijk af bent dan je in eerste instantie al denkt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Spijt-dat-ik-geen-bitcoin-kocht-index’

De website bitcoinorshit.com (lees: ‘bitcoin or shit’) houdt op humoristische wijze bij wat je dollarwaarde was geweest als je ergens in het verleden bitcoin (BTC) had gekocht in plaats van de nieuwste gadget. “if u bought bitcoin instead of fuckin stupid shit, you’d have $$$$,” leest de landingspagina bij het openen.

Zo is de Nintendo Wii U op 18 november 2012 uitgekomen. De verkopen van deze spelcomputer vielen volgens statistieken ten opzichte van Nintendo’s andere consoles behoorlijk tegen. Hij kostte omgerekend zo’n 260 euro bij introductie. Als je op de dag van lancering dat geld in bitcoin had gestopt, dan had je zo’n 24 BTC gehad. De bitcoin koers stond toen nog op slechts 11 euro. Als je die 27,36 BTC nu nog had gehad, dan was dat zo’n 735.000 euro waard geweest.

Ben je niet zo’n gamer? Dan ben je geen uitzondering. Vermoedelijk koop je wel om de zoveel tijd een nieuwe telefoon. Als je graag de nieuwste iPhone had willen hebben bij de introductie op 20 september 2013, dan had je de iPhone 5 gekocht. Het model met 32 GB geheugen kostte toen zo’n 759 euro. Daar kon je op dat moment (14 september 2012) maar liefst 84 bitcoin mee kopen. Als je dat geduldig op de plank had laten liggen, dan was dit momenteel zelfs 2,26 miljoen euro waard geweest.

Advertentie

Bitcoin Pizza Dag, maar dan anders

Onlangs schreven we dat de crypto-gemeenschap op 22 mei ‘Bitcoin Pizza Day’ viert. 13 jaar geleden bood een hongerige programmeur namelijk iemand 10.000 BTC aan voor twee pizza’s. Toentertijd was dat aantal BTC en dus die pizza’s nog zo’n 41 dollar waard, maar nu is dit bijna 299 miljoen dollar of 269 miljoen euro waard. Auw.

Zoals met al onze artikelen geven we geen financieel advies, neem dit dus vooral met een flinke korrel zout. Toch geeft het goed aan dat als je zuinig omgaat met je geld en geen dingen koopt die je eigenlijk misschien niet eens wilt hebben, dan kun je zelfs met kleine bedragen een hoop bereiken. Als het met je investering goed gaat, althans.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie