Rodrigo van Asseldonk Rodrigo van Asseldonk
07/05/2024 21:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2024 20:06

Hoeveelheid bitcoin op cryptobeurzen bereikt laagste punt in 10 jaar

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoeveelheid bitcoin op cryptobeurzen bereikt laagste punt in 10 jaar

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Gegevens van analyseplatform CryptoQuant tonen aan dat de instroom van bitcoin (BTC) een dieptepunt heeft bereikt dat in bijna tien jaar niet meer is gezien. Sinds het bereiken van de all-time high van $73.800 is de dagelijkse instroom aanzienlijk afgenomen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Laagste instroom sinds 2014

Herinner je je de halve finale van het WK in Brazilië? In 2014 vond niet alleen de halve finale van Nederland tegen Argentinië plaats, het is namelijk ook het jaar dat de instroom van bitcoin-beurzen voor het laatst zo laag was. Het zijn dus niet alleen de oranje leeuwen die het jaar oranje kleuren. 

Op 20 april, toen de BTC/USD-niveaus ongeveer hetzelfde waren als nu, was de instroom naar de beurzen slechts 8.400 BTC. Het lijkt erop dat handelaren terughoudend zijn om bitcoins direct beschikbaar te houden voor snelle verkoop op beurzen. Dergelijke lage instroomniveaus werden voor het laatst waargenomen toen bitcoin voor minder dan €1.000 per munt werd verhandeld.

Advertentie

Verschuiving: hodler of toddler?

Dit jaar heeft een verschuiving in het sentiment van hodlers plaatsgevonden, met een grotere institutionele betrokkenheid bij bitcoin-investeringen door de komst van bitcoin-ETF’s. Ondanks de kortetermijn volatiliteit in de prijzen, blijft de vraag naar een grotere blootstelling aan BTC consistent. Marktanalisten blijven positieve ontwikkelingen voorspellen die mogelijk verband houden met bitcoin-whales.

“Whales in het bereik van 1k tot 10k, die doorgaans een aanzienlijke neerwaartse volatiliteit op de markt bieden, hebben niet consequent deelgenomen aan deze huidige opwaartse trendcyclus”, schreef Mignolet, een bijdrager van CryptoQuant, deze week in een van zijn Quicktake-onderzoeksupdates.

Mignolet verwees naar whales die tussen de 1.000 BTC en 10.000 BTC in bezit hadden. De post voegde eraan toe dat whales “misschien nog niet bereid zijn te verkopen omdat de cyclus nog niet is afgelopen.”

Volgens Mignolet zou er vraag kunnen zijn buiten de beurzen, vooral op de OTC-markt (over-the-counter), die in staat is grote verkoopvolumes te verwerken, zelfs zonder stortingen op beurzen na goedkeuring van de ETF. De whales houden volledig vast aan het HODL sentiment, terwijl de ‘toddlers’ de verschuiving lijken te veroorzaken.

Bitcoin vlag geplaatst op piek van hoogste berg ter wereld Mt. Everest
Bitcoin vlag geplaatst op piek van hoogste berg ter wereld Mt. Everest

Bitcoin ETF’s vormen de oorzaak

Checkmate, de hoofd on-chain-analist bij databedrijf Glassnode, denkt echter dat de Bitcoin ETF’s de statistieken zouden vormgeven. 

“De gegevens rond deze entiteiten zijn luidruchtig, en ik kan bijna garanderen dat de grote ‘whale’-portefeuilles waar je naar kijkt ETF’s en beurzen zijn”, tweette Checkmate. 

Vervolgens voegde Checkmate het volgende aan zijn statement toe:

“Er zullen een aantal echte whales zijn, ja…maar dan zowel als kopers als als verkopers. Ik heb nog nooit echte alfa gezien tijdens het whales spotten.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Rodrigo van Asseldonk

Een paar jaar geleden begon Rodrigo’s Bitcoin-reis toen een vriend hem erover vertelde. Aanvankelijk was hij sceptisch, maar al snel werd hij meegesleurd in de ‘Rabbit Hole’. Vorig jaar kreeg hij de kans om samen met diezelfde vriend de European Students Blockchain Coalition op te richten, waarbij ze studenten van over de hele wereld met interesse in blockchain en crypto samenbrengen in een gemeenschap. Ze hebben al op verschillende conferenties, waaronder de Paris Blockchain Week, hun boodschap mogen delen, en hij kijkt ernaar uit om dat in de toekomst te blijven doen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie