Timo Bult Timo Bult
05/12/2020 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2020 18:35

Hoofdredacteur Forbes over bitcoin (BTC): "De ene dag biefstuk, de andere dag hondenvoer"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoofdredacteur Forbes over bitcoin (BTC) De ene dag biefstuk, de andere dag hondenvoer

Wordt bitcoin (BTC) het nieuwe goud? Dat is de vraag die veel grote investeerders maar ook kleinere retailinvesteerders zichzelf al geruime tijd stellen. Terwijl de geluiden steeds positiever worden, zijn er ook vooraanstaande beleggers die nog steeds niets in bitcoin zien. Een van die twijfelaars is Steve Forbes, de hoofdredacteur van Forbes Magazine.
Forbes, zoon van de oprichter van het magazine en tevens tot tweemaal toe presidentskandidaat voor de Republikeinen, laat in zijn YouTube-show weten dat bitcoin té volatiel is om als veilige haven te kunnen fungeren:

“Bitcoin blijft te volatiel om een waardeopslag op de lange termijn te zijn, zoals goud dat traditioneel wel is, […] het arbitraire aanbodslimiet van Bitcoin zal het toekomstige nut ervan ernstig belemmeren.”

Goud krijgt van hem de voorkeur omdat het “zeldzaam is, maar niet té zeldzaam,” waarmee hij doelt op de goudvoorraad die elk jaar met ongeveer 2% stijgt als gevolg van mijnbouwactiviteiten. Wat hij echter vergeet te melden is dat goud, net als bitcoin, een eindige voorraad heeft. Dit zou het toekomstige nut van goud volgens zijn eigen beredenering ernstig belemmeren.
Toch denkt Forbes niet dat bitcoin de manier is om zijn geschatte $430 miljoen aan vermogen te beschermen: “De ene dag biefstuk, de andere dag hondenvoer, de dag erna filet,” aldus Forbes over bitcoin.
Niet iedereen deelt die mening. MicroStrategy, een beursgenoteerd bedrijf, heeft de afgelopen maanden namelijk honderden miljoenen dollars aan bitcoin gekocht. Gisteren maakte het bekend nog eens $50 miljoen aan BTC te hebben gekocht.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie