Kevin Schijven Kevin Schijven
16/08/2021 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2021 12:11

In Singapore bezitten nu meer investeerders ethereum dan bitcoin, daarna volgt cardano: onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
In Singapore bezitten nu meer investeerders ethereum dan bitcoin, daarna volgt cardano: onderzoek

De adoptie van cryptocurrencies neemt in Singapore in een rap temp toe. Inmiddels bezitten meer Singaporese investeerders ethereum (ETH) dan bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van cryptocurrency-exchange Gemini in samenwerking met CoinMarketCap en het Singaporese platform Seedly.

4,248 respondenten met financiële investeringen werden ondervraagd tussen 29 juni en 9 juli. Maar liefst 2,862 respondenten, oftewel 67%, bezit crypto. De meeste crypto investeerders bezitten ether, namelijk 2,236 respondenten, oftewel 78%. Daarna volgt bitcoin met 69% en cardano (ADA) pakt de derde positie met 40%. Daarna volgen binance coin (BNB) (31%), ripple (XRP) (25%), tether (USDT) (25%), polkadot (DOT) (22%) en chainlink (LINK) (18%).

Meer dan twee derde van de respondenten heeft hun bezit in crypto vergroot door de pandemie, meldt het onderzoek. Voor de overige 33% die niet investeert in crypto, worden een gebrek aan kennis en begrip over digitale activa als grootste barrière benoemd.

Daarnaast vindt 50% de markten “te volatiel” en 29% weet niet hoe ze in crypto moeten investeren. Toch meldt 34% van de respondenten die nog geen crypto bezitten, dat zij van plan zijn om alsnog ergens in de komende 12 maanden te investeren.

81% van de respondenten met crypto zegt dat het kopen en vasthouden van crypto voor de lange termijn potentie de belangrijkste reden is om te investeren. Dit wordt gevolgd door 58% van crypto investeerders die crypto verhandelen om winst te maken, en 43% gebruikt crypto-deposito’s om rente te verdienen.

Iets minder dan 80% van de respondenten met crypto is mannelijk en iets meer dan 80% is onder 34. Naar schatting is de gemiddelde Singaporese crypto investeerder een 29-jarige man met een inkomen van S$52.000 per jaar. Vrouwen die in crypto investeren verdienen gemiddeld meer dan mannelijke crypto investeerders.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie