Thom Derks Thom Derks
16/11/2022 17:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 17:08

Institutionele beleggers kopen in en profiteren van het FTX-drama

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Maria Wan

Het lijkt erop dat de rijken der aarde momenteel profiteren van de relatief lage koersen op de cryptomarkt. Als we het CoinShares Digital Asset Fund Flows rapport mogen geloven, dan stappen institutionele beleggers op dit moment massaal in. Wat opvallend is, omdat de koersen juist omlaag bewegen op dit moment.

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Het slimme geld

Dit zijn de partijen die in principe niet kijken naar de koersbewegingen op de korte termijn en vooral assets kopen waar ze er op de lange termijn in geloven. Nu is de bitcoin koers door de emotie rondom het FTX-schandaal behoorlijk gezakt en zien zij hun kans schoon om te investeren.

Afgelopen week zagen de institutionele crypto-beleggingsproducten hun grootste instroom in 14 weken tijd. In totaal ging het overigens ‘maar’ om 42 miljoen dollar. Wat nogmaals aangeeft dat institutionele partijen op dit moment nog altijd geen grote kopers zijn binnen de markt.

“De instromen begonnen later in de week nadat de ineenstorting van FTX en Alameda de koersen een klap omlaag gaf. Dat suggereert dat deze investeerders de koersdalingen als een kans zagen om in te stappen”, aldus CoinShares.

Het is slechts een beperkt aantal fondsen dat crypto op de radar heeft en daar ook daadwerkelijk iets mee doet. De meerderheid is waarschijnlijk vooral met kleine beetjes aan het proberen en wacht wellicht op duidelijkere wetgeving voordat ze helemaal instappen.

Advertentie

Bitcoin populair

Vooral bitcoin-producten zijn op dit moment populair onder institutionele beleggers. Deze noteerden voor de afgelopen week een instroom van 18,8 miljoen dollar, terwijl ethereum-producten op plek twee staan met een instroom van 2,5 miljoen dollar. Overigens doen ook producten die tegen de bitcoin koers wedden het goed, met een instroom van 12,6 miljoen dollar.

Dit zijn producten waarmee institutionele beleggers in principe ‘short’ gaan op de bitcoin koers. Als de bitcoin koers zakt, dan winnen zij daarmee. Wat dat betreft is de hoge interesse voor dergelijke bitcoin-producten een minder goed teken.

Andere producten, die investeren in altcoins, zagen over de gehele linie een instroom van 8,4 miljoen dollar. Ook daar lijken institutionele beleggers dus langzaam warm voor te lopen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie