Nick de Jong Nick de Jong
16/05/2024 14:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2024 14:24

Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
hedgefund-investeert-miljarden in bitcoin ETF's

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

Uit een rapportage van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat een groot internationaal hedgefonds flink heeft geïnvesteerd in bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s). Volgens een ETF analist is het hedgefonds zelfs de grootste investeerders in dit investeringsproduct.

Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert

Bijna 2 miljard dollar geïnvesteerd

In de meest recente 13F-rapportage van de SEC is te zien dat het internationale hedgefonds Millennium Management voor bijna twee miljard dollar heeft geïnvesteerd in bitcoin ETF’s. Een totaal bedrag van 1,94 miljard dollar is over vijf verschillende ETF’s geïnvesteerd, namelijk: de ARK 21Shares Bitcoin ETF, de Bitwise Bitcoin ETF, de Grayscale Bitcoin Trust, de iShares Bitcoin Trust en de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF.

Het grootste bedrag is geïnvesteerd in de ETF van BlackRock (iShares Bitcoin Trust). Dit is namelijk een bedrag van ruim 844 miljoen dollar. Hierachter staat de investering in het fonds van Fidelity van zo’n 806 miljoen dollar.

Advertentie

Millennium Management grootste investeerder

De ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas, deelt zijn bevindingen via het social media platform X. Volgens hem is het Millennium Management hedgefonds de absolute koning van ETF investeerders. Het fonds zou 200 keer meer hebben geïnvesteerd dan de gemiddelde nieuwe ETF investeerder in de top 500.

“De meerderheid van de investeerders zijn investeringsadviseurs (60%), maar een groot deel zijn ook hedgefondsen (25%).”, aldus Balchunas.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Grote stijging investeerders bitcoin ETF’s

Volgens de reglementen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moeten investeringen die aan specifieke voorwaarden voldoen, openbaar worden gemaakt aan het publiek. Dit noemt men in de Verenigde Staten ook wel de 13F-melding. Door deze verplichting is het voor het grote publiek en dus ook voor investeerders zichtbaar waar grote investeringsmaatschappijen hun geld in zetten.

Door de verplichting kan iedereen zien wie in de bitcoin ETF’s investeert. Dit heeft er bij de Investment Officer van Bitwise, Matt Hougan, voor gezorgd dat hij steeds positiever is geworden over de toekomst van bitcoin.

In een memo aan de investeerders van Bitwise liet Hougan ook weten dat de 13F-meldingen belangrijke informatie verschaffen over wie in de bitcoin ETF’s stapt. Het belangrijkste nieuws is dat heel veel professionele investeerders hebben geïnvesteerd in bitcoin ETF’s. Bij de volgende deadline voor 13F meldingen in mei, verwacht hij dan ook dat er meer dan 700 professionele bedrijven hebben geïnvesteerd in de digitale munt.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie