Nick de Jong Nick de Jong
16/05/2024 14:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2024 14:24

Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
hedgefund-investeert-miljarden in bitcoin ETF's

Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

Uit een rapportage van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat een groot internationaal hedgefonds flink heeft geïnvesteerd in bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s). Volgens een ETF analist is het hedgefonds zelfs de grootste investeerders in dit investeringsproduct.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bijna 2 miljard dollar geïnvesteerd

In de meest recente 13F-rapportage van de SEC is te zien dat het internationale hedgefonds Millennium Management voor bijna twee miljard dollar heeft geïnvesteerd in bitcoin ETF’s. Een totaal bedrag van 1,94 miljard dollar is over vijf verschillende ETF’s geïnvesteerd, namelijk: de ARK 21Shares Bitcoin ETF, de Bitwise Bitcoin ETF, de Grayscale Bitcoin Trust, de iShares Bitcoin Trust en de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF.

Het grootste bedrag is geïnvesteerd in de ETF van BlackRock (iShares Bitcoin Trust). Dit is namelijk een bedrag van ruim 844 miljoen dollar. Hierachter staat de investering in het fonds van Fidelity van zo’n 806 miljoen dollar.

Advertentie

Millennium Management grootste investeerder

De ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas, deelt zijn bevindingen via het social media platform X. Volgens hem is het Millennium Management hedgefonds de absolute koning van ETF investeerders. Het fonds zou 200 keer meer hebben geïnvesteerd dan de gemiddelde nieuwe ETF investeerder in de top 500.

“De meerderheid van de investeerders zijn investeringsadviseurs (60%), maar een groot deel zijn ook hedgefondsen (25%).”, aldus Balchunas.

Bitcoin gaat ‘minimaal’ $150.000 halen in 2024, zegt finance topman
Bitcoin gaat 'minimaal' $150.000 halen in 2024, zegt finance topman

Grote stijging investeerders bitcoin ETF’s

Volgens de reglementen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moeten investeringen die aan specifieke voorwaarden voldoen, openbaar worden gemaakt aan het publiek. Dit noemt men in de Verenigde Staten ook wel de 13F-melding. Door deze verplichting is het voor het grote publiek en dus ook voor investeerders zichtbaar waar grote investeringsmaatschappijen hun geld in zetten.

Door de verplichting kan iedereen zien wie in de bitcoin ETF’s investeert. Dit heeft er bij de Investment Officer van Bitwise, Matt Hougan, voor gezorgd dat hij steeds positiever is geworden over de toekomst van bitcoin.

In een memo aan de investeerders van Bitwise liet Hougan ook weten dat de 13F-meldingen belangrijke informatie verschaffen over wie in de bitcoin ETF’s stapt. Het belangrijkste nieuws is dat heel veel professionele investeerders hebben geïnvesteerd in bitcoin ETF’s. Bij de volgende deadline voor 13F meldingen in mei, verwacht hij dan ook dat er meer dan 700 professionele bedrijven hebben geïnvesteerd in de digitale munt.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie