Timo Bult Timo Bult
21/06/2021 11:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2021 11:35

Is de Bitcoin (BTC) bullmarkt over? CEO van Three Arrows Capital denkt hierom van niet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Is de Bitcoin (BTC) bullmarkt over? CEO van Three Arrows Capital denkt hierom van niet

Met bitcoin (BTC) en de crypto-markt in zijn algemeen in een neerwaartse trend, vragen veel mensen zich af of dit het was. Gaan we rechtstreeks naar beneden en is de crypto-markt afgelopen? Als het aan Su Zhu, medeoprichter, CIO en CEO van crypto hedgefonds Three Arrows Capital, ligt niet!

In de uitzending van de Uncommon Core podcast van vrijdag legt Zhu uit waarom mensen zich op dit moment afvragen of de bullrun afgelopen is. Volgens hem heeft dat te maken met de “recency bias.” Dit houdt in dat mensen eerder geneigd zijn om naar recente gebeurtenissen te kijken in plaats van gebeurtenissen in het verdere verleden:

“Ik denk dat een groot deel van de reden waarom mensen dat nu vragen te maken heeft met de recency bias, nadat de markten een van de klif zijn gevallen en het momentum op sommige coins een beetje vastloopt, vragen mensen zich af of de hele thesis dood is, of het allemaal waardeloos is. Ik denk dat mensen moeite hebben om uit te zoomen omdat als je jaar op jaar kijkt naar de totale waarde die in protocollen is opgesloten, de adresactiviteiten, de dagelijkse volumes, we zitten op monumentale cijfers.”

Zhu blijft dus onverminderd positief. Dit optimisme is vooral gebaseerd op fundamentele factoren zoals adoptie. Ondanks de daling van de afgelopen maand, is voor hem geen teken dat de bullmarkt over is en dat dit laatkomers juist een mooie kans biedt:

“Op basis van een aantal statistieken denk ik dat er zeer gezonde tekenen van adoptie zijn en zeer gezonde tekenen van aanhoudend momentum. Uitzoomend zien we dat sommige van deze coins negen maanden lang bijna elke maand omhoog gingen. Dus ik denk dat de terugval, hoewel het erg heftig was, niet per se een teken is dat de hele markt voorbij is, en ik denk dat mensen die dit al enkele maanden zien stijgen, het de kans geeft om in te stappen, waar het tot nu toe nog niet mogelijk was.”

Het blijft altijd belangrijk om kritisch te blijven. Zhu is de CEO van een hedgefonds dat er baat bij heeft als de crypto-markt goed presteert. In andere woorden, doe altijd eigen onderzoek!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie