Robin Hazekamp Robin Hazekamp
09/03/2024 20:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2024 19:20

Jouw gids voor bitcoin: stap voor stap investeren ontdekken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Jouw gids voor bitcoin: stap voor stap investeren ontdekken

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Het investeren in cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) kan intimiderend lijken. Maar met de juiste begeleiding kan het verrassend eenvoudig zijn. In dit artikel wordt stap voor stap uitgewerkt hoe men zijn eerste bitcoin investering uitvoert. Hier hoeft men geen creditcard voor te hebben. Daarnaast hoeven het geen duizenden euro’s te zijn; als het bevalt kan het bedrag nog altijd worden verhoogd. 

Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?

Je eerste bitcoin investering: een stappenplan

Stap 1: Kies een betrouwbaar platform. Kies een crypto exchange die betalingen met iDEAL accepteert. Voor het vervolg wordt als voorbeeld de Nederlandse crypto exchange Bitvavo gebruikt.

Stap 2: Meld je aan. Ga naar de website van de crypto exchange en klik op de knop ‘Registreren’. Volg de stappen om een account aan te maken door uw e-mailadres en een sterk wachtwoord in te voeren.

Stap 3: Verifieer je identiteit. Crypto exchanges zijn wettelijk verplicht om je identiteit te verifiëren (KYC-regelgeving). Dit wordt gedaan door enkele persoonlijke gegevens in te voeren en een identiteitsbewijs te uploaden. Laat dit je niet afschrikken: het proces duurt kort en de gegevens zullen niet worden opgeslagen.

Stap 4: Stort geld op je account. Nadat je account is geverifieerd, kun je geld storten via iDEAL. Klik op ‘Geld storten’, selecteer iDEAL als betaalmethode, voer het gewenste bedrag in en volg de instructies om de betaling te voltooien.

Stap 5: Koop de bitcoin(s). Zodra er geld op het account staat, kan men bitcoin kopen. Ga naar het handelsgedeelte, zoek naar bitcoin en klik op ‘Kopen’. Voer het bedrag in dat u wilt investeren en bevestig je aankoop.

Advertentie

Maar wat nou als ik mijn bitcoins wil vervangen voor iets anders?

Het kan zijn dat men besluit voor een andere cryptocurrency te kiezen om in te investeren. Bijvoorbeeld als bitcoin het slecht doet, maar een andere token juist heel goede prestaties heeft. Het is dan niet nodig om de bitcoins te verkopen, om met hetzelfde geld vervolgens weer een andere token aan te schaffen. In plaats daarvan kun je ze omruilen. Bijvoorbeeld naar ripple (XRP):

Stap 1: Kies een handelspaar. Ga naar het handelsplatform van Bitvavo en zoek naar het handelspaar BTC/XRP.

Stap 2: Plaats een order. Kies het bedrag aan bitcoin dat je wilt omruilen voor XRP en plaats een order. Je kan kiezen uit verschillende soorten orders. Voor het gemak valt de market order aan te raden. Hierbij worden de tokens omgeruild voor hun huidige marktwaardes. Hier is op het internet meer informatie over te vinden.

Stap 3: Bevestig de transactie. Controleer de details van je order en bevestig de transactie. Zodra de order is uitgevoerd, worden de XRP-tokens bijgeschreven op je account.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Over de Nederlandse crypto exchange Bitvavo

Bitvavo is het grootste cryptocurrency-handelsplatform van Nederland. Het staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat betekent dat het voldoet aan strenge regelgeving.Het platform is makkelijk in gebruik en heeft een breed scala aan cryptocurrencies om uit te kiezen. 

Bovendien biedt Bitvavo lezers van Crypto-Insiders de mogelijkheid om tot €10.000 gratis te handelen. Daarnaast ontvang je €10 aan gratis crypto direct na registratie. Daardoor is het een uitstekende keuze voor beginners die willen starten met cryptocurrency-handel. Registreren met deze unieke voordelen kan via deze link.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie