Ivo Melchers Ivo Melchers
26/10/2023 10:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2023 11:22

Kan de bitcoin koers naar 43.000 euro stijgen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kan de bitcoin koers naaar 43.000 euro stijgen?

Foto: Zixp/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is als een raket gestegen de afgelopen week. Er heerst een flinke portie optimisme gerelateerd aan de komst van een beursgenoteerd fonds voor bitcoin dankzij enkele noemenswaardige ontwikkelingen. De bitcoin koers heeft velen uit het crypto-land weten te verbazen, maar er zit wellicht nog meer aan te komen. Een bekende crypto-analist stelt namelijk dat een prijsstijging voor komende maand tot boven de 45.000 dollar binnen de mogelijkheden behoort.

Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen

Bitcoin ETF ontwikkelingen en recente prijsstijging

Allereerst een korte recap van de recente koersbeweging en de onderliggende redenen. De mogelijke komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten houdt al meerdere maanden de gemoederen bezig in de crypto-wereld, maar het vertrouwen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dit keer groen licht zal verkondigen is de afgelopen week significant gestegen.

BlackRock is de grootste financiële reus die momenteel in de race zit voor een bitcoin beursfonds. In de voorbereiding op een mogelijke lancering heeft de Wall Street-gigant deze week een zogenoemde CUSIP-code verkregen waardoor het deze maand al kan beginnen met het plaatsen van startkapitaal in het beursfonds. Als gevolg zou BlackRock kunnen starten met bitcoin kopen.

Ook werd de ticker van het fonds van BlackRock (IBTC) op de website van de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) gespot. Beide ontwikkelingen hebben de hype omtrent de mogelijke komst laten exploderen en de koers tot een jaarlijkse piek van ongeveer 35.300 dollar laten stijgen.

Het vorige jaarlijkse hoogtepunt van nipt onder de 32.000 dollar is ruimschoots overschreden dankzij de voorbereidende ontwikkelingen van ’s werelds grootste vermogensbeheerder.

Advertentie

Bitcoin naar ‘cycle mid-top’?

Als het aan CryptoCon ligt, een bekende analist op X, zal bitcoin de komende weken alleen nog maar verder exploderen. In een recent bericht op X geeft hij aan dat bitcoin op weg lijkt te zijn richting de zogenoemde ‘cycle mid-top’ van om en nabij de 45.500 dollar.

In het verleden heeft bitcoin iedere keer een soortgelijke piek, in de context van Fibonacci niveaus, bereikt nadat het uit zijn bearmarkt was gekropen. Fibonacci-niveaus zijn technische analysehulpmiddelen die potentiële steun- en weerstandsniveaus identificeren op basis van de Fibonacci-reeks. Vanaf het dieptepunt van de bearmarkt worden er vijf verschillende fases aangegeven, waarvan we ons nu in fase 4 bevinden.

CryptoCon stelt dat we, gebaseerd op historische data, ergens in november de cycle mid-top kunnen bereiken. De grote obstakel in deze analyse is 36.400 dollar. Mocht de koers hier doorheen breken, dan zou volgens hem de weg vrij liggen tot het koersdoel van 45.500 dollar.

Voor investeerders en handelaren is het belangrijk om te beseffen dat dit een visie van een enkele analist betreft. Zoals altijd zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Desalniettemin is het een interessante analyse waarvan de komende weken het succes ervan zullen bepalen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie