Roan Egberts Roan Egberts
17/05/2024 07:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2024 14:32

Koningin Máxima pleit voor digitale euro, maar waarschuwt voor bitcoin

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
konining maxima pleit voor digitale euro, maar warschwut voor bitcoin

Foto: Shutterstock/Liv Oeian

Vandaag, 17 mei 2024, wappert de Nederlandse vlag met een oranje wimpel uit vele huizen. Het is de dag van onze jarige Koningin Máxima. De Koningin van ons land deed al eerder uitspraken over de digitale euro, maar waarschuwt ook voor bitcoin (BTC). Wat heeft Máxima hierover precies gezegd?

Bitcoin-ETF’s verliezen honderden miljoenen in aanloop naar CPI & FOMC
Bitcoin-ETF's verliezen honderden miljoenen in aanloop naar CPI & FOMC

Erevoorzitter ‘Wijzer in geldzaken’

Koningin Máxima is al sinds 2010 erevoorzitter van het platform ‘Wijzer in geldzaken’. In deze functie vraagt Máxima om aandacht voor het belang van financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Daarnaast is zij regelmatig aanwezig bij activiteiten of bijeenkomsten van het platform en houdt zij toespraken over hoe je om kan gaan met geld.

Volgens de Koningin is de gouden tip voor het omgaan met geld simpel: sparen en buffers opbouwen. Máxima geeft daarbij verder aan dat het belangrijk is om financiële tegenvallers te kunnen opvangen. Verder vertelt ze dat het een goed idee is, voordat je een grote aankoop doet, er eerst een nacht over gaat slapen.

Advertentie

Digitale euro

In 2022 sprak Máxima, tijdens een conferentie van de Europese Commissie, over de digitale euro. De Koningin benadrukte het belang van de digitale euro, omdat het kan bijdragen aan financiële inclusiviteit en efficiëntie. Een central bank digital currency (CBDC) is volgens Máxima een ideale manier om deze inclusiviteit te realiseren.

Verder zei de Koningin destijds dat een digitale versie van de euro een win-win situatie zou zijn. Het zou leiden tot goedkopere transacties en het vereenvoudigen van ingewikkelde en langdurige processen.

Nieuw bitcoin-protocol levert miners miljoenen extra op
Nieuw bitcoin-protocol levert miners miljoenen extra op

Koningin Máxima en bitcoin

Koningin Máxima heeft zich in het verleden ook uitgesproken over bitcoin tijdens de themaweek ‘de Week van het Geld’. Ze ging destijds op bezoek bij Radio 538 om haar verhaal te doen. In het interview op de radio kwam niet alleen financieel advies ter sprake maar dus ook bitcoin.

De Koningin gaf aan dat het jaarlijkse rendement op een bitcoin erg groot kan zijn. Dit klinkt voor veel Nederlanders natuurlijk als muziek in de oren. Maar Máxima geeft ook duidelijk aan dat Nederlanders bewust moeten zijn van de risico’s:

Iets wat een rendement heeft van 20 procent, betekent dat er ook veel risico’s mee gemoeid zijn. De ene dag is het 20 procent meer, maar vijf dagen later is het allemaal verdwenen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wees alert voor groot risico

Koningin Máxima heeft natuurlijk wel gelijk dat het investeren in bitcoin een groter risico is dan bijvoorbeeld een indexfonds op de Amerikaanse beurs. Maar is het dan onverantwoord?

Nee, integendeel. Investeren in Bitcoin of andere cryptocurrencies kunnen op den duur zelfs bijdragen aan het behalen van financiële vrijheid. Wees alleen alert, vooral voor nieuwe investeerders, dat je op de hoogte bent van de grote risico’s die er te vinden zijn in de cryptowereld.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie