Koop niet deze bitcoin (BTC) dip, te veel whales op exchanges, zegt CEO onderzoeksbedrijf

De koers van bitcoin (BTC) steeg afgelopen nacht kort boven de $19.500 uit, maar werd toen gevolgd door een behoorlijke dip. In enkele uren zakte de prijs weer met zo’n 2,5%.

Volgens Ki Young Ju, CEO van blockchain onderzoeksbedrijf CryptoQuant, is deze daling te wijten aan zogeheten bitcoin-whales, investeerders met enorme hoeveelheden BTC in bezit.

Al voor de prijs begon te dalen waarschuwde de CEO dat whales begonnen waren met het storten van hun BTC op crypto-beurzen:

 “Winst gerealiseerd op $19.250 en overgeschakeld van generational long (10x) naar een normale long (1x). Kijkend naar het gemiddelde van de instroom naar alle exchanges (144-block MA) zien we dat whales BTC storten op beurzen. Ik denk dat whales meer tijd nodig hebben om hier winst te maken.”

Ju speculeert dat de huidige dip in de koers van bitcoin voornamelijk werd veroorzaakt door Aziatische bitcoin-whales op de Huobi cryptocurrency-exchange:

“Speculatieve gok, maar het lijkt erop dat deze dip afkomstig was van Aziatische BTC-whales op Huobi. De instroom van Huobi BTC per blok neemt ook toe.

Ik denk niet dat het veilig is om hier lang te blijven zolang deze Aziatische whales de komende 6 uur de prijs aandrijven.”

Ju speculeert dat deze whale activiteit de prijs nog verder omlaag kan duwen. Hij adviseert dan ook mensen om juist een keer niet de dip te kopen:

“Onpopulaire mening: Koop niet de dip. Te veel BTC-whales op exchanges.”

Toch lijkt de koers momenteel weer langzamerhand te herstellen en de prijs staat op het moment van schrijven alweer rond $19.250. Wellicht dat dit patroon zich zal herhalen zodra de prijs weer $19.500 bereikt.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€30.271,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
€30.577,80 Kopen
2
Litebit
€30.584,70 Kopen
3
SATOS
€30.808,20 Kopen
Meer nieuws

Wie googlet er in Nederland naar Bitcoin en met welk doel?

Bitcoin is hot en de statistieken wijzen dat uit. Toegegeven, de hype is nog niet zo groot als tijdens het eind van 2017, maar...

Cardano (ADA) oprichter ziet Afrika als belangrijke regio voor groei DeFi markt op Cardano

Cardano (ADA) is een van de grootste crypto-projecten op de markt. Het project moet uiteindelijk de concurrentie aangaan met Ethereum (ETH) dat op dit...

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...