Thom Derks Thom Derks
06/11/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 15:15

Legendarische tech-investeerder lyrisch over groei Bitcoin netwerk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet met 11% omhoog richting $25.000 – dit is waarom

Foto: ImageFlow/Shutterstock

De Amerikaanse tech-investeerder Tim Draper, die bekend werd door in 2014 duizenden bitcoin te kopen van de Amerikaanse overheid, is lyrisch over de groei van het Bitcoin netwerk. “Er zijn nu meer dan 100 miljoen bitcoin wallets, een uitzonderlijk en veelbelovend getal, terwijl we pas 15 jaar onderweg zijn”, zo sprak Draper tijdens de Web Summit 2022 in Lissabon.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Er komen grootse dingen aan voor bitcoin

Het is volgens Draper een kwestie van tijd voordat bitcoin (BTC) een nieuwe adoptiegolf doormaakt. “Er zijn op dit moment geen 10 miljard wallets, omdat het tijd kost voor nieuwe technologie om zich door de wereld te bewegen. Facebook is overal, maar dat bedrijf is 20 jaar geleden gelanceerd. Geef bitcoin nog vijf jaar en je zult geweldige dingen zien”, aldus een optimistische Draper.

Verder is Draper van mening dat bitcoin als betaalmiddel de meest veelbelovende toepassing op dit moment is. “Ik denk dat bitcoin het beste fungeert als valuta. Zodra we onze kleding, huisvesting en eten kunnen betalen met bitcoin, dan is er geen reden meer om fiatgeld aan te houden”, aldus de miljardair.

Dat is voor Draper wellicht het geval, maar voor het gros van de wereldbevolking moet voor die utopische situatie eerst de volatiliteit omlaag. Bitcoin schommelt op dit moment nog teveel om als betaalmiddel te fungeren voor mensen die geen financieel stootkussen hebben, wat er ook in rijke landen als Nederland nog teveel zijn.

Advertentie

Bitcoin medio 2023 naar 250.000 dollar

Wat de koers betreft is Draper ook extreem optimistisch over bitcoin. De investeringslegende verwacht voor midden 2023 een koers van 250.000 dollar, dat is iets wat we ons op dit moment amper kunnen voorstellen. Momenteel schommelt de koers al maanden rond de 20.000 dollar en lijken de bulls het lastig te hebben om de bears te verslaan.

De bears hebben dan ook Federal Reserve voorzitter Jerome Powell achter zich, die bijna maandelijks met een stevige renteverhoging op de proppen komt. Ondanks dat heeft Draper dus een groot vertrouwen in de maanden die voor ons liggen.

“Wat bitcoin betreft zullen het de vrouwen zijn die de bitcoin koers naar 250.000 dollar stuwen. De reden daarvoor is dat vrouwen ongeveer 80 procent van alle retail-uitgaven doen. Je kunt op dit moment nog geen dagelijkse betalingen met bitcoin doen, maar zodra dat zover is ontstaat er een run op de banken”, zo besluit een ethousiaste Draper zijn verhaal.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie