Wessel Kersting Wessel Kersting
13/06/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2022 19:15

‘Liever bitcoin dan goud’ zegt miljardair Stanley Druckenmiller

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rusland en Iran werken samen aan stablecoin op basis van goud

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De Amerikaanse miljardair en investeerder Stanley Druckenmiller heeft eerder gewaarschuwd dat de Amerikaanse economie mogelijk in een recessie terecht zou kunnen komen en dat hij liever meer bitcoin (BTC) wil bezitten dan goud door de stijgende inflatie.

Druckenmiller, oprichter van het hedgefonds Duquesne Capital heeft daarnaast aangegeven dat we slechts zes maanden in een bearmarkt zitten waardoor de kans groot is dat deze nog niet voorbij is en we er nog wel even inblijven.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Druckenmiller bezit liever BTC dan goud

De 68 jarige investeerder die bekend staat als de vader van het macro traden samen met zijn partner George Soros, werd in een interview gevraagd of de cryptocurrency sector andere investeringssectoren beïnvloed. Daarop zei hij:

“Ik weet niet of ik het zie, maar ik verwacht het wel. Je kunt niet meer dan $2 biljoen aan koopkracht opbouwen en dan $1 biljoen eruit halen en dat dat geen effect heeft. Er lijkt zeker een sterke correlatie te zijn tussen crypto en de Nasdaq, dus ik bekijk dat op die manier als een indicator.”

Druckenmiller vervolgde zijn verhaal en zei:

“Ik zal zeer verrast zijn als blockchain geen echte kracht is in onze economie, laten we zeggen over 5 tot 10 jaar. Ik vind crypto interessant en houd het in de gaten. Als we een inflatoire bullmarkt krijgen, zou ik meer bitcoin willen bezitten dan goud, maar als het in een bear-fase zit voor andere activa, wil je goud bezitten.“

De mening van Druckenmiller lijkt op iets wat Ray Dalio, een andere hedgefonds oprichter, zei. Hij zei namelijk “cash is trash” maar aandelen zijn nog “trashier”. Hij bezit liever een digitale goud zoals bitcoin.

Bitcoin wordt vaak vergeleken met goud omdat veel investeerders beide zien als ‘store of value’. Druckenmiller geeft aan dat, zeker in deze tijd nu de Amerikaanse inflatie op 8,6% staat, het belangrijk is om een investering te vinden die je hier tegen beschermt, waar bitcoin een goede optie zou kunnen zijn.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie