Kevin Schijven Kevin Schijven
08/09/2022 08:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2022 08:36

Luna classic stijgt weer 50%, maar september historisch slechte maand

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Luna classic stijgt weer 50%, maar september historisch slechte maand

Foto: David Sandron/Shutterstock

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) kon gisterenavond iets herstellen van de flinke dip deze week. Meerdere altcoins trekken gelijk sterker aan, vooral terra luna classic (LUNC) blijft als een raket gaan. Desondanks hangt er nog altijd veel angst en onzekerheid in de markt en waarschuwen analisten voor mogelijke bear traps.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies heeft weer de $1 biljoen heroverd. Deze steeg in de afgelopen 24 uur met 3% naar $1,01 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin indicatoren tonen uiteenlopend beeld

De bitcoin koers zakte gisteren helemaal naar $18.600, een van de laagste prijzen dit jaar. Gisterenavond herstelde bitcoin iets, maar werd op $19.500 afgewezen. Afgelopen nacht hield bitcoin stand boven $19.200, maar op het moment van schrijven zakt de koers hier toch doorheen.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.170 Binance en €19.195 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 1,7% in de plus.

Analist Kelly Kellam toont aan dat meerdere indicatoren momenteel zeer verschillende signalen afgeven. Hij raadt dan ook aan om vooral geduldig te zijn.

 

Advertentie

Ethereum uitstroom zet door

Ethereum (ETH) herstelde gisterenavond gelijk een stuk sterker en dat heeft hoogstwaarschijnlijk met de aankomende merge te maken. De ether koers lukte nog niet om afgelopen nacht $1.650 te heroveren en zakt momenteel naar $1.610. Toch staat ETH daarmee vandaag 6% in de plus.

Analysebedrijf Delphi Digital meldt dat grote hoeveelheden ETH dit jaar van exchanges zijn gehaald en dat is meestal een bullish teken. Sinds 15 maart ligt de uitstroom hoger dan de instroom. Op 29 augustus verliet nog 476.00 ETH de beurzen.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Terra Luna Classic blijft als een raket gaan

Ook de meeste andere grote crypto kleuren groen vandaag. Cardano (ADA) staat 0,8% in de plus, shiba inu (SHIB) 1%, polkadot (DOT) 1,4%, dogecoin (DOGE) 1,9%, polygon (MATIC) 2,6%, ripple (XRP) 2,8%, solana (SOL) 4% en binance coin (BNB) 4,4%.

De hardste stijgers uit de top 100 zijn near (NEAR) met 10%, eos (EOS) met 11% en helium (HNT), die een zeer slechte augustus had, staat zelfs 24% in de plus. Toch is het weer terra luna classic (LUNC) die vandaag de show steelt.

De LUNC koers staat vandaag wederom 54% in de plus en dat betekent dat de koers inmiddels 130% in de plus staat ten opzichte van een week geleden en zelfs 430% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Toch waarschuwt de crypto-wereld voor LUNC. Deze koers is dit jaar al eens compleet ingestort en dit soort extreem volatiele crypto hebben de neiging om vaak net zo hard weer te dalen als ze waren gestegen. Er wordt overigens gewaarschuwd dat september voor alle markten historisch gezien een slechte maand is:

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie