Kevin Schijven Kevin Schijven
02/09/2022 17:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2022 17:04

Dit waren de best en slechtst presterende crypto van augustus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit waren de best en slechtst presterende crypto van augustus

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Dat de cryptocurrency het zwaar heeft dit jaar, zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Na een enigszins hoopvolle juli, zagen we veel crypto in augustus toch weer fors dalen.

De totale marktkapitalisatie van alle crypto steeg begin augustus nog naar $1,2 biljoen, maar dook tegen het einde van de maand onder $1 biljoen. Toch waren er enkele uitzonderingen te vinden afgelopen maand. We hebben even de best en slechts presterende crypto van augustus op een rijtje gezet.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Chiliz best presterende crypto uit top 100

Uit de top 100 grootste crypto was chiliz (CHZ) de presterende crypto van augustus. Deze Ethereum (ETH) token heeft een zeer sterke maand achter de rug. Dat leidde tot een piek van $0,26 op 24 augustus.

Sindsdien is de koers gecorrigeerd naar $0,22, maar dat is alsnog een stijging van meer dan 60% in augustus. Deze enorme stijging had wellicht te maken met nieuws dat de token van Ethereum naar een eigen blockchain overstapt.

Daarna kon nexo (NEXO) het hardst stijgen in de top 100. NEXO steeg met maar liefst 47% in augustus. Dan volgt eos (EOS) met een stijging van 30%, cosmos (ATOM) met 29% en decred (DCR) met 20%.

Advertentie

Hardste stijgers vlak buiten top 100

Vlak buiten de top 100 konden enkele crypto ook fors stijgen in augustus. ABBC (ABBC) maakte een sprong van maar liefst 260% in augustus. Bitgert (BRISE) staat bijna 160% in de plus afgelopen maand.

Dan hebben we nog terra luna classic (LUNC). Deze crypto stortte compleet dit jaar in en trok toen in mei de hele markt mee. Toch staat LUNC maar liefst 120% in de plus in augustus en dat komt waarschijnlijk door dit crypto nieuws. LUNC staat echter nog altijd vrijwel 100% in de min dit jaar.

Verder kon voyager token (VGX) met bijna 60% afgelopen maand stijgen. Voor balancer (BAL) was dat 28%, celsius (CEL) 25% en osmosis (OSMO) 22%

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hardste dalers in crypto top 100

Onder de grootste crypto had helium (HNT) het moeilijkst in augustus. De HNT koers daalde met maar liefst 45% afgelopen maand. Gek genoeg lijkt deze koersbeweging ook door een netwerkoverstap te komen. Helium wil namelijk naar Solana migreren.

Daarna ziet het lijstje van hardste dalers uit de top 100 crypto als volgt uit:

Filecoin (FIL) -28%, apecoin (APE) -27%, maker (MKR) -26%, sandbox (SAND) -24,6% en thorchain (RUNE) -24%.

Stepn (GMT) -23,8%, bitcoin gold (BTG) -23%, uniswap (UNI) -22%, kusama (KSM) -20,7%, internet computer -20,5% en waves (WAVES) -20,2%.

Solana (SOL) -19,6%, cronos (CRO) -19,2%, axie infinity (AXS) -18%, decentraland (MANA) -17,8%, fantom (FTM) -16,4%, stacks (STX) -16%, neo (NEO) -16%, avalanche (AVAX) -15% en theta (THETA) -15%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie