Rico Engelbarts
28/09/2018 05:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2018 05:56

52% van Amerikanen blijkt niet precies te weten wat Bitcoin is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
maar_52_procent_amerikanen_denkt_zeker_te_weten_wat_bitcoin_is

De meeste Amerikanen zijn onzeker over de betekenis van ‘Bitcoin’, volgens een onderzoek uitgevoerd door The Knowledge Academy.
The Knowledge Academy biedt opleidingscursussen aan in verscheidene sectoren, zoals IT en financiën. De Britse organisatie heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1.135 Amerikanen waarbij de kennis over verschillende financiële termen is onderzocht.
Volgens het onderzoek weet 52% van de onderzochte Amerikanen niet precies wat Bitcoin is. Geen verrassend resultaat, aangezien het onderzoek aantoont dat het vrij slecht gesteld is met kennis omtrent algemene financiën, laat staan de kennis over cryptocurrency.
Andere financiële termen waar de Amerikanen iets minder onzeker over zijn dan Bitcoin zijn: “index fund” (49%), “stock options” (43%), “annuity” (41%), “mutual fund” (39%) en liquidity (37%).
Aan de andere kant van het spectrum lijken Amerikanen het zekerst over de betekenis van onder andere de volgende termen: “savings account” (88%), “credit union” (76%), “net worth” (72%), “asset” (70%), “liability” (70%), “401k” (70%), “recession” (67%) en “stocks” (65%).
Verder citeert The Knowledge Academy een onderzoek van TIAA, een financiële dienstverleningsorganisatie, waaruit blijkt dat maar 16% van de Amerikanen een hoog niveau heeft van financiële basiskennis vergeleken met 31% onder de Britten.
Joseph Scott, woordvoerder van The Knowledge Academy, geeft aan dat een gebrek aan financiële kennis een negatieve invloed kan hebben op de financiële keuzes die Amerikanen maken over bijvoorbeeld sparen, investeren en vastgoedbeheer:

Elke sector zit vol vakjargon, vooral in de lastige financiële wereld. Het kan daarom als een verwarrend mijnenveld aanvoelen in de omgang met financiële terminologie. […] Gevolg van een gebrek aan kennis van financiële voorwaarden betekent dat Amerikanen niet het bewustzijn en de competenties hebben om tot de best mogelijke beslissingen te komen als het gaat om situaties met betrekking tot sparen, beleggen en vastgoedbeheer. Voor velen is het verwerven van betere kennis van financiële terminologie essentieel om een hogere standaard en levenskwaliteit te bereiken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie