Erik Juffermans Erik Juffermans
02/03/2024 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 17:53

Man investeert Netflix-kosten al jaren in Bitcoin, bizar resultaat

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

foto: shutterstock/Branislav Nenin

Bijna iedereen heeft wel een Netflix account. En waarom ook niet? Onbeperkt films en series kijken voor een tientje per maand. Een goede deal zou je denken. Maar wat nou als je in plaats van een Netflix abonnement elke maand dit tientje in bitcoin (BTC) had gestoken? Het resultaat zal je verbazen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Netflix of bitcoin?

Een post op Reddit onderzoekt de hypothetische situatie waarin je voor de afgelopen 8 jaar elke maand een tientje in bitcoin had gestoken in plaats van in je Netflix abonnement. Of de persoon achter de post daadwerkelijk deze strategie heeft uitgevoerd hebben we niet kunnen bevestigen. Ondanks dat is het een zeer leerzame post.

Een klein rekensommetje bevestigt dat de totale inleg in dit scenario $980 zou zijn. Op het moment dat de post op Reddit verscheen (8 maanden geleden) zou dit bedrag zijn opgelopen tot ruim $18.000 aan bitcoin. 

De laatste acht maanden heeft de bitcoin koers echter allesbehalve stilgestaan. Momenteel staat de bitcoin koers namelijk 137 procent hoger dan toen. De investering van $980 in BTC zou dus momenteel ruim $42.000 waard zijn. Dit brengt het totale rendement van de investering op 4285 procent. Niet mis.

De DCA strategie

Natuurlijk is dit een hypothetisch scenario, en of de persoon achter de Reddit post dit ook daadwerkelijk heeft gedaan is zoals gezegd niet zeker. Wel toont het aan hoe een relatief kleine maandelijkse investering tot gigantische winsten kan leiden.

Reacties op de post zijn lovend. Een snuggere reactie meent dat de echte winst het niet kijken van tijdverspillende Netflix content is. Iemand anders meent dat de talloze “geweldige Adam Sandler films” het geld toch wel dubbel en dwars waard zijn. Waarschijnlijk steekt de plaatser van de Reddit post toch liever $40.000 in zijn zak.

De strategie van het consequent kopen van bitcoin, of een andere asset naar keuze, heet dollar cost averaging (DCA). Hierbij koop je elke maand of elke week een vast bedrag aan je favoriete crypto, onafhankelijk wat de prijs doet. Het timen van de markt is hierbij dus totaal irrelevant. Historisch gezien is deze strategie, wanneer toegepast in de crypto markt althans, zeer winstgevend. Lees in dit artikel meer over deze investeringsstrategie.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie