Meeste crypto zijn rommel en zullen verdwijnen, zegt grootste bank VS

De meeste cryptocurrencies zijn rommel volgens JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten. De meeste crypto hebben geen echte use case en zullen uiteindelijk weer verdwijnen, zegt Umar Farooq, hoofd van digitale activa bij JPMorgan.

Farooq sprak op 29 augustus tijdens een panel van Green Shoots, een financiële technologie (fintech) festival in Singapore. Dit evenement werd georganiseerd door de Monetary Authority of Singapore (MAS), de centrale bank van het land. De MAS wil van Singapore een zogenaamde hub maken voor financiële innovatie, waaronder crypto, maar waarschuwt particulieren voor investeren.

Crypto heeft gebrek aan use case en regelgeving

Volgens Farooq is de use case van cryptovaluta als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) nog niet duidelijk naar voren gekomen. Hij is ook van mening dat de regelgeving en toezicht op de markt nog ver achterligt. Dat zorgt ervoor dat instellingen uit de traditionele financiële wereld nog erg terughoudend zijn en pas mondjesmaat deze markt betreden.

Voor verreweg de meeste crypto is er volgens de topbankier helemaal geen use case. Hij zegt dat het meeste geld dat de markt instroomt niet voor het bouwen van de infrastructuur is, maar vooral voor speculatie. Hij verwacht dat de meeste cryptomunten uiteindelijk zullen verdwijnen van de markt:

“De meeste crypto’s zijn eigenlijk nog steeds rommel. Ik bedoel, met uitzondering van een paar dozijn tokens, al het andere dat is genoemd, is ofwel ruis of eerlijk gezegd, gaat gewoon verdwijnen.

Dus naar mijn mening zijn de use cases nog niet volledig naar voren gekomen, en de regelgeving ligt achter en ik denk dat dat de reden is waarom je ziet dat de financiële sector in het algemeen een beetje traag is in het inhalen.

Op dit moment zijn we er gewoon nog niet, het meeste geld dat tegenwoordig in Web3 wordt gebruikt, in de huidige infrastructuur, is voor speculatieve investeringen.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie