Timo Bult Timo Bult
24/02/2021 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2021 19:30

MicroStrategy koopt 90.000 bitcoins (BTC), welke bedrijven bezitten nog meer BTC?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy koopt 90.000 bitcoins (BTC), welke bedrijven bezitten nog meer BTC

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy heeft zijn volgende bitcoin (BTC) aankoop van meer dan een miljard dollar voltooid! Het bedrijf kondigde de afgelopen dagen al aan een flink bedrag op te hebben gehaald bij investeerders. Dit geld is nu daadwerkelijk omgezet in bitcoins. Dit kondigde het bedrijf vandaag aan op zijn website.
Grote bedrijven die bitcoin kopen; wellicht denk je meteen aan Tesla. Maar het was eigenlijk MicroStrategy dat in 2020 al enorme bitcoin aankopen deed als onderdeel van zijn nieuwe treasury beleid. MicroStrategy kan je dus eigenlijk een beetje zien als het boegbeeld van de bitcoin adoptie door grote bedrijven.
Het bedrijf kocht de afgelopen maanden al voor meer dan een miljard dollar aan bitcoins. Met de recente aankoop komen daar 19.452 voor een prijs van $1,026 miljard bij. In de aankondiging valt te lezen:

“MicroStrategy® Incorporated […] heeft vandaag aangekondigd dat het ongeveer 19.452 bitcoins heeft gekocht voor ongeveer $1,026 miljard in contanten tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $52.765 per bitcoin, inclusief transactiekosten en onkosten.

Op 24 februari 2021 bezit het bedrijf in totaal ongeveer 90.531 bitcoins, die zijn verworven tegen een totale aankoopprijs van ongeveer $2,171 miljard en een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $23.985 per bitcoin, inclusief transactiekosten en onkosten.”

Het is niet duidelijk hoe MicroStrategy de aankoop heeft gedaan, maar waarschijnlijk gebruikte het hiervoor Coinbase’s OTC-platform. Ook is waarschijnlijk dat MicroStrategy de aankoop niet in een keer deed, maar een kleinere hapjes om het effect op de markt te dempen.


De website Bitcoin Treasuries zet helder op een rijtje welke bedrijven nu BTC bezitten en hoeveel. MicroStrategy staat dik aan kop met zijn 90.531 bitcoins. Op de tweede plek staat Tesla met 48.000 bitcoins. De initiële investering van MicroStrategy bedroeg met de recente investering $2,2 miljard. Die investering is vandaag maar liefst $4,5 miljard waard! Dit natuurlijk vanwege de sterk stijgende bitcoin koers.
Vandaag werd bekend dat ook Square, de betalingsgigant, meer bitcoins heeft gekocht. Het bedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey stopte nog eens $170 miljoen in bitcoin en bezit nu 8.027 bitcoins. Ook Square wist zijn initiële investering meer dan te verdubbelen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie